POZIV JE BESPLATAN: Vučić objasnio zašto država građanima daje baš 100 evra
Foto: Printscreen/Instagram

PARE DOBIJAJU ČAK I ONI U INOSTRANSTVU

POZIV JE BESPLATAN: Vučić objasnio zašto država građanima daje baš 100 evra

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da program od 100 evra za sve građane Srbije ima za cilj da se podstakne potrošnja i bolji psihiloški stav ljudi prema budućnosti.

Vučić je sinoć za RTS, upitan zašto baš cifra od 100 evra, kazao da je odlučeno tako jer misli da je za ljude sa nižim primanjima, za siromašnije penzionere značajna ta pomoć.

"Šta je trebalo da kazem, biće 97,5 evra?", upitao je on i dodao da pomoć od 100 evra ne znači mnogo njegovom ocu koji ima visoku penziju, ali znači mnogo poljoprivrednim penzionerima koji primaju 20. 000 dinara penziju.

Istakao je da će dobiti svi taj novac, a da poziv telefonom, kojim se prijavljuju, ne košta ništa, kako je dogovoreno sa Telekomom.

"Svako ko je državljanin Srbije, čak i oni u inostranstvu kada nazovu broj i dostave broj računa, dobiće taj novac", najavio je on.

Vučić je kazao da su prvo neki govorili da je to poniženje, misleći da država nema novca, a sada napadaju što drzava daje pare.

"Do sada su ljudima u Srbiji samo uzimali pare. Kada su govorili da će dati 1.000 evra samo su otimali, uništavali fabrike i budućnost, tražili zajam za preporod i slično. Mi sada novac dajemo. To je problem. Dobro ako je nekome poniženje nemoj da se ponizavaš. Ja ne želim da uzmem taj novac jer je moja plata visoka, i hoću da te pare ostanu državi za investicije", objasnio je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track