KAPETAN DRAGAN O PADU KRAJINE: Odbrana je bila poverena otpacima JNA
Foto: PrintScreen TV Happy

svedočanstvo

KAPETAN DRAGAN O PADU KRAJINE: Odbrana je bila poverena otpacima JNA

Politika -

Gost jutarnjeg programa Happy TV ovog jutra bio je Kapetan Dragan, a koga je voditeljka emisije Jovana Jeremić pozvala da odgovori na misteriju pada Republike Srpske Krajine.

Naglašavajući da je 250.000 ljudi moralo da napusti 4. avgusta 1995. godine i prisećajući se patnji tih ljudi, Jovana Jeremić se pitala zašto su Srbi morali da napuste svoja ognjišta - zašto se desila "naopaka srpska bajka".

Kapetan Dragan je naglasio da je najveći problem sa padom Srpske Krajine bio u tome što je, kako kaže, "odbrana bila poverena otpatku JNA".

- Hrvati su uzeli sve što valja: mornaricu, Varaždinski korpus, sve je to predato Hrvatima. Kada je palo Bosansko Grahovo, pala je i Krajina jer je tada nastala panika. Naš najveći problem je bio što smo odbranu Krajine predali otpatku JNA koji nije umeo da odbrani Krajinu niti da ode.

Na pitanje gde je bio Mladić u trenutku pada Krajine, njegov advokat Branko Lukić odgovorio je:

foto: PrintScreen TV Happy

- U to vreme bila je akcija na Srebrenicu, koja je trajala do 19. jula i on je tada bio na sastancima sa ukrajinskim UNPROFOR-om oko Žepe. Oko 30. jula Mladić je preuzeo oblast iznad Prijedora ali je već sreo kolonu koja je krenula, rekao da niko od vojnika nije hteo da se bori. U tom momentu je bilo već neorganizovano, taj deo vojske RSK.

(Kurir.rs/Happy tv)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track