MAJA NA SKUPŠTINSKIM STEPENICAMA: Obišla Ševarlića i poslanike SNS pa otkrila šta je noćas bilo u Skupštini
Foto: Marina Lopičić

skupština srbije

MAJA NA SKUPŠTINSKIM STEPENICAMA: Obišla Ševarlića i poslanike SNS pa otkrila šta je noćas bilo u Skupštini

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izrazila je danas zabrinutost za zdravlje poslanika koji su noć proveli ispred parlamenta u štrajku glađu, Aleksandra Martinovića, Sandre Božić i Miladina Ševarlića.

"Veoma su istrajni i odlučni, ne uzimaju hranu, sede na suncu, da izdrže, ne bi li ispunili neke svoje ciljeve", rekla je Gojković na pres konferenciji u parlamentu.

Gojković je ocenila da lider Dveri Boško Obradović pristupio i sprovodi "ovaj tzv. štrajk" na "veoma neobičan način", koji do sada nije viđen.

"Juče kad su se kamere pojedinih medijskih kuća sklonile, njemu su prišli Dragan Đilas, Borko Obradović i još neki i posle kraćeg razgovora dostavili su mu kesu, a on sam kaže sa stvarima, molitvenikom i ikonama. I on se povukao u zdanje skupštine", rekla je Gojković.

foto: Stefan Kojić

Kako je rekla, nije ona ta koja će da oceni da li je Obradović imao još nešto u kesi i da li je prekršio, kako je rekao, "malo jači post", što je po njenom mišljenju neumesan termin.

"Ne znamo šta se dešavalo u skupštini, osim da se on dobro naspavao. A sada kada ste vi tu, ponovo je izašao napolje da ubedi javnost da on zaista štrajk glađu. Mi nismo policijska, 'štazi' država, pa da snimamo poslanike u ovom zdanju. Ostavljam građanima da sami ocene da li se tu radi o štrajku glađu ili o loše režiranoj predstavi", rekla je Gojković.

Gojković danas oko 11 sati izašla je iz zgrade parlamenta i obišla poslanike koji su noć proveli u štrajku ispred skupštine, Aleksandra Martinovića, Sandru Božić i Miladina Ševarlića.

Gojković je prvo prišla Ševarliću, koji je jutros najavio da razmišlja da prekine štrajk.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednica Skupštine zatim je prišla i porazgovarala sa poslanicima SNS, Aleksandrom Martinovićem i Sandrom Božić.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Gojković nije prilazila lideru Dveri Bošku Obradoviću, koji je, inače, trenutno ispred skupštine u društvu jednog od lidera SzS Janka Veselinovića.

Ona se zatim vratila u zgradu Doma Narodne skupštine. Iz parlamenta je najavljeno da će Gojković održati pres konferenciju u podne.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja