PUKLA TIKVA MEĐU ČELNICIMA SAVEZA ZA SRBIJU: Jeremić ispalio Đilasa, opet se nije pojavio na skupu opozicije
Foto: Nemanja Nikolić

Rasulo

PUKLA TIKVA MEĐU ČELNICIMA SAVEZA ZA SRBIJU: Jeremić ispalio Đilasa, opet se nije pojavio na skupu opozicije

Politika -

Ko­r­pa: Uo­č­lji­vo je bi­lo da li­der Na­rod­ne stran­ke ne da ni­je bio ra­me uz ra­me sa še­fom SSP, kao što je ne­kad, ne­go ni­je ni do­šao na ovaj događaj

Sa­ve­zu za Sr­bi­ju oči­gled­no je iste­kao rok tra­ja­nja, što sve te­že skri­va­ju od jav­nos­ti i nje­go­vi li­de­ri.

Ak­ci­je, na­stu­pi i pro­te­sti SZS po­sled­njih da­na sve vi­še li­če na oča­j­ni­č­ke tr­za­je da se ra­stu­re­na eki­pa pri­ku­pi i sa­be­re u sa­svim no­vim oko­l­nos­ti­ma, u ko­ji­ma je bo­j­kot sa­mo još je­dan neu­spe­šan plan.

Sva­đe na sastancima

Oni ni ju­če ni­su mo­gli da se oku­pe u pu­nom sa­sta­vu, ka­da su ispred Re­pu­bli­č­ke izbor­ne ko­mi­si­je (RIK) na­ja­vi­li da će tra­ži­ti pro­ve­ru ustav­nos­ti po­sled­njih iz­me­na izbor­nih za­ko­na.

Uo­č­lji­vo je bi­lo da Vuk Je­re­mić, li­der Na­rod­ne stran­ke, ne da ni­je bio ra­me uz ra­me sa Dra­ga­nom Đi­la­som, li­de­rom SSP, kao što je ne­kad, ne­go ni­je ni do­šao na ovaj skup!

To ni­je pr­vi put da Je­re­mić izos­ta­je na Đi­la­so­vim ak­ti­v­nos­ti­ma, on se ni­je po­ja­vio ni 27. apri­la, ka­da je SZS ispred Sku­p­šti­ne na­ja­vio da će bo­j­ko­to­va­ti pr­vu sed­ni­cu par­la­men­ta to­kom epi­de­mi­je. Ku­rir je već pi­sao da su njih dvo­ji­ca sa­da ob­no­vi­li sta­ri su­kob.

Predstava  za javnost... Tefanović,  Aleksić i Đilas
Predstava za javnost... Tefanović, Aleksić i Đilasfoto: Ana Paunković

Ozbi­lj­ne var­ni­ce izbi­le su i na re­la­ci­ji iz­me­đu Je­re­mi­ća i Bo­ška Obra­do­vi­ća, za ko­ga pot­pred­sed­nik NS Zdra­v­ko Po­noš ka­že da mu ne ve­ru­je.

- Ve­li­ko je pi­ta­nje kog Bo­ška Obra­do­vi­ća po­dr­ža­ti, onog ko­ji je pre de­set da­na za­go­va­rao bo­j­kot, onog ko­ji se za­la­gao na ne­dav­nom sa­stan­ku za izla­zak na izbo­re ili ovog Bo­ška ko­ji bi sa­da pre­go­va­rao sa vla­sti­ma da se stvo­re uslo­vi za izbo­re - re­kao je Po­noš.

On je kri­ti­ko­vao osta­le li­de­re SZS ko­ji su obi­la­zi­li Obra­do­vi­ća to­kom štra­j­ka:

Krhka koalicija

- Ne ra­zu­mem ni one po­li­ti­č­ke ak­te­re ko­ji do­la­ze da ga po­dr­že. Je l‘ ide­ja da ga po­dr­žiš da izdr­ži do kra­ja? Ako ga po­dr­ža­va­ju, ne­ka i oni štra­j­ku­ju gla­đu.

Po­li­ti­ko­log Vla­di­mir Goa­ti ka­že za Ku­rir da je u bo­j­kot-opo­zi­ci­ji, oku­plje­noj oko SZS, na vi­de­lo iza­šlo ono u šta se od po­če­t­ka su­m­nja­lo.

- Oči­gled­no je to je­din­stvo opo­zi­ci­je oko SZS to­li­ko kr­h­ko da su se sad, po­sle ne­ko­li­ko me­se­ci, pra­k­ti­č­no sve­li na po­lo­vi­nu ili čak i ma­nje od po­lo­vi­ne opo­zi­cio­nih stra­na­ka i po­kre­ta. Po­ka­za­lo se da su bi­li u pra­vu mno­gi ko­ji su na po­če­t­ku, pre sve­ga zbog izra­zi­tih ideo­lo­ških ra­zli­ka, su­m­nja­li u je­din­stvo opo­zi­ci­je. Zbog to­ga su šan­se opo­zi­ci­je da pos­ti­g­ne bo­lji re­zu­l­tat na izbo­ri­ma znat­no sma­nje­ne - oce­nju­je naš sa­go­vor­nik.

Do­go­vo­r na lokalu

ZE­LE­NO­VIĆ NEĆE SERGEJA

PSG je po­sle odlu­ke o pre­ki­du bo­j­ko­ta kre­nuo u ubr­za­no do­go­va­ra­nje koa­li­ci­ja na lo­kal­nim izbo­ri­ma. Ka­ko sa­zna­je­mo, u PSG su ra­ču­na­li da će u Ša­p­cu do­go­vo­ri­ti sa­ra­d­nju sa Za­jed­no za Sr­bi­ju Ne­bo­j­še Ze­le­no­vi­ća, ko­ji je pr­vi pre­kr­šio bo­j­kot na lo­ka­lu, ali se to ni­je de­si­lo:

- Sa­sta­na­ka je bi­lo, ali Ze­le­no­vić ni­je hteo da jav­no po­dr­ži Se­r­ge­ja Tri­fu­no­vi­ća i PSG jer ra­ču­na na ula­zak ZZS u uje­di­nje­nom DS.

Farsa

PO­SE­TI­LI BO­ŠKA NA PET MINUTA

foto: Ana Paunković

Pot­pred­sed­nik SSP Ma­r­ko Ba­stać, za ra­zli­ku od Je­re­mi­ća, bio je ju­če na sku­pu SZS, ali je sta­jao upa­dlji­vo odvo­jen od svih. Dok su osta­li sta­ja­li pred ka­me­ra­ma, Ba­stać se sklo­nio sa stra­ne i pu­šio. Dra­gan Đi­las, Jan­ko Ve­se­li­no­vić, Mi­ro­slav Ale­k­sić, Bo­r­ko Ste­fa­no­vić i osta­li pro­še­ta­li su do Sku­p­šti­ne da po­se­te Obra­do­vi­ća, ko­ji tre­ći dan štra­j­ku­je gla­đu, a za­dr­ža­li su se sve­ga pet mi­nu­ta. Ta­mo je bio i Ni­ko­la Jo­va­no­vić iz Na­rod­ne stran­ke, za ko­ga smo već pi­sa­li da je bli­ži Đi­la­su ne­go Je­re­mi­ću, a ni­je do­šao Zo­ran Lu­to­vac.

Kurir.rs/ I. Klja­jić - S. Slamnig Foto:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track