MINISTAR VULIN O SKANDALU U SKOPLJU I POZIRANJU ISPOD OVK ZASTAVE: Što se ministarka ne slika ispod kukastog krsta
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Ministar odbrane Srbije

MINISTAR VULIN O SKANDALU U SKOPLJU I POZIRANJU ISPOD OVK ZASTAVE: Što se ministarka ne slika ispod kukastog krsta

Politika -

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da poziranje pod simbolima tzv. OVK, kao što je to uradila ministarke odbrane Severne Makedonije Radmila Šekerinska, kao i njeno objašnjenje da se tako služi građanima, nije ništa manje licemerno nego da se neko slika ispod zastave Islamske države i govori o verskoj toleranciji.

"Slikati se ispod zastave tzv. OVK i reći da je to nevažna ikonografija je kao da se slikate ispod zastave Nezavisne Države Hrvatske i kažete da je u pitanju retro modni pravac", rekao je Vulin.

On je tako reagovao na fotografiju ministarke odbrane Severne Makedonije Radmile Šekerinske ispred simbola tzv. OVK i njen komentar na fotografiju da je "najvažnije da li političari služe građanima, da ikonografije nisu reper za dobro upravljanje, već služenje narodu".

Vulin kaže da "poziranje pod simbolima terorista koji su nesporno krivi za ubistva stotina civila, žena i dece i govoriti da se tako služi građanima nije ništa manje licemerno nego da se slikate ispod zastave Islamske države i govorite o verskoj toleranciji.

"Ako je protok vremena dovoljno opravdanje da se sve zaboravi i da zastave pod kojima su činjena zverstva nisu više važne, onda pitam zašto se ministarka Šekerinska ne bi slikala ispod kukastog krsta i objasnila da je prošlo 75 godina od oružanih sukoba i da je sada vreme za dobro upravljanje, poručio je ministar Vulin, a navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track