DAČIĆ ZAHVALIO TUNISU NA PODRŠCI SUVERENITETA SRBIJE: Šef diplomatije Tunisa podržao kompromis sa KiM
Foto: Zorana Jevtić

saradnja dve države

DAČIĆ ZAHVALIO TUNISU NA PODRŠCI SUVERENITETA SRBIJE: Šef diplomatije Tunisa podržao kompromis sa KiM

Politika -

Ministri spoljnih poslova Srbije i Tunisa Ivica Dačić i Nuredin Erej izrazili su danas zadovoljstvo što se u obe zemlje popravlja situacija izazvana pandemijom korona virusa, i očekivanje da će se situacija uskoro potpuno normalizovati i da će ekonomska i drugi vidovi saradnje biti nastavljeni.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Erej je u telefonskom razgovoru, informisao Dačića o situaciji u Tunisu, ističući da su evropske zemlje prepoznale Tunis kao bezbednu turističku destinaciju u regionu južnog Mediterana i najavio skoro otvaranje turističke sezone u Tunisu.

Ministar Erej je potvrdio principijelnu podršku Tunisa suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, kao i punu podršku nastavku dijaloga i pronalaženju kompromisnog rešenja za pitanje Кosova i Metohije, na čemu je srpski šef diplomatije zahvalio.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo napretkom u razvoju bilateralne saradnje i želju da se nastave aktivnosti na jačanju i produbljivanju višedecenijskih prijateljskih odnosa Srbije i Tunisa, posebno u oblastima ekonomije i turizma.

Dačić je pozivao svog tuniskog kolegu da u narednom periodu poseti Srbiju, što je ministar Erej sa zadovoljstvom prihvatio, istakavši da ga za Beograd i Srbiju vežu najlepše uspomene iz perioda kada je službovao u ambasadi Tunisa u Beogradu.

Erej je zahvalio na pomoći koju je Srbija pružila u repatrijaciji državljana Tunisa tokom pandemije korona virusa, ne samo iz Srbije, već i iz čitavog regiona.

(Kurir.rs/Beta/Foto:Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track