BRNABIĆ: Razlog zatvaranja granica CG bio politički! Ako ne bude novih barijera možemo za sto sa Prištinom!
Foto: Tanjug / Zoran Žestić

o aktuelnim temama

BRNABIĆ: Razlog zatvaranja granica CG bio politički! Ako ne bude novih barijera možemo za sto sa Prištinom!

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozdravila je danas vest da su se stekli uslovi za otvaranje granice Crne Gore prema Srbiji.

Odgovarajući na pitanja novinara u Arilju, Brnabić je kazala da je bila uverena da će se uslovi za otvaranje granice uskoro steći.

"Znala sam da će se steći uslovi za otvaranje granice, zato što je to važno za njihov turizam, a i zato što je taj razlog koji je bio postavljen da ne otvaraju granice za građane Srbije bio politički i nije imao veze sa zdravstvom", rekla je Brnabić i dodala da joj je drago što su se sada stekli uslovi za otvaranje granice.

Ukoliko u narednih nekoliko dana roba iz centralne Srbije bez ikakvih novih tarifnih i bilo kakvih drugih barijera ulazi na Kosovo i Metohiju onda možemo da kažemo da su se stekli uslovi za nastavak dijaloga, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

"Mi zaista želimo i to je u našem interesu da nastavmo što pre dijalog između Beograda i Prištine", rekla je Brnabić u Arilju odgovarajući na pitanja novinara i dodala da Beograd nema problem da sedne za pregovarački sto.

"Do kraja godine Arilje će biti povezano na gas"

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će do kraja godine Arilje biti povezano na gas, što će, kako je navela, biti mnogo lakše, efikasnije i jeftinije za ariljsku privredu.

Brnabićeva je nakon razgovora sa ariljskim privrednicima i direktorom "Srbijagasa" Dušanom Bajatovićem poručila da je napravljen dogovor da se do kraja godine Arilje poveže na gas, te da će zahvaljujući tome i zaštita životne sredine biti u znatno boljoj poziciji.

"Lično ću ispratiti sa Srbijagasom da se to završi do kraja ove godine", poručila je premijerka.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track