ZBOGOM PAMETI! NOVI SKANDAL U REŽIJI PODGORICE: Crna Gora zatvorila granicu sa Srbijom!
Foto: Profimedia

TVRDE DA IM KORONA DOLAZI IZ SRBIJE

ZBOGOM PAMETI! NOVI SKANDAL U REŽIJI PODGORICE: Crna Gora zatvorila granicu sa Srbijom!

Politika -

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je danas da bude zatvoren granični prelaz Vuča - Godovo na putnom pravcu Rožaje (Crna Gora) - Tutin (Srbija), zbog širenja korona virusa u toj opštini za koje tvrdi da je došlo iz Srbije.

Odlučeno je da se u Rožajama verski obredi obavljaju bez prisustva građana, a sahrane u krugu porodice, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da se zabranjuju sva javna okupljanja, slavlja i grupisanja više od dve osobe izuzev članova istog domaćinstva, uključujući svadbe i maturske proslave.

NKT je je uveo i obavezu nošenja zaštitnih maski i na otvorenim javnim površinama, pored pored mere obaveznog nošenja maski u zatvorenom prostoru koja važi za celu Crnu Goru.

Vlada Crne Gore u saopštenju tvrdi da je u Rožajama "najmanje 26 od 31 slučaja aktivnih infekcija korona virusom direktno importovano iz Srbije ili se raširilo preko građana Crne Gore koji su u proteklih deset dana protivzakonito boravile u Srbiji", prenele su podgoričke Vijesti.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track