VEROLJUB ARSIĆ: Pokušaj ponavljanja 5. oktobra! To ne sme da se ponovi
Foto: Marina Lopičić

REAKCIJA POTPREDSEDNIKA SKUPŠTINE

VEROLJUB ARSIĆ: Pokušaj ponavljanja 5. oktobra! To ne sme da se ponovi

Politika -

Potpredsednik Skupštine Srbije Veroljub Arsić ocenio je danas da događaji ispred Doma Narodne skupštine i upad huligana u hol tog visokog doma, pokazuju zarpavo na šta su spremni oni koji na izborima ne mogu da pređu cenzus oličeni u Draganu Đilasu, Bošku Obradoviću, Mariniki Tepić i njima sličnima.

"Slike sa ulica Beograda koje smo imali prilike sinoć da vidimo, bile su pokušaj ponavljanja 5. oktobra kada je Skupština zapaljena, opljačkana i ne smeju više da se ponove", rekao je Arsić i zatražio da nadležni organi hitno procesuiraju i najoštrije kazne vinovnike i organizatore tih dešavanja koje su poslale ružnu sliku o Srbiji u svet.

Prema njegovim rečima, u tu grupu koja je na sve spremna, "slobodno treba svrstati i razne Sanduloviće, Brkiće i Srđana Noga".

"Divljanje huligana na ulicama, uništeni i zapalkeni automobili, razbijena stakla na Domu Narodne skupštine, kamenovanje policajaca, počupani saobraćajni znakovi, nisu prava slika Srbije i Beograda", poručio je Arsić i ocenio da agresivna manjina nije protestovala zbog mogućeg uvođenja zabrane kretanja u Beogradu sledećeg vikenda.

Tu agresivnu manjinu, kako kaže, nije bilo briga što ne nose maske za vreme protesta, što će svojim neodgovornim ponašanjem ugroziti i druge ljude sa kojima će biti u kontaktu.

Potpredsednik parlamenta naglašava da su građani Srbije pristojni ljudi koji ne zaslužuju da nekolicina huligana ruši sliku o njima u svetu.

Lekari koji se bore za život zaraženih Kovidom, ne zaslužuju da budu vređani i ponižavani od strane huligana, rekao je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track