Najnovije vesti

OTKUD RUSKINJA NA PROTESTU U BEOGRADU? Da li su neredi ispred Skupštine povezani sa ruskom službom?
Foto: Printscreen

strani uticaj

OTKUD RUSKINJA NA PROTESTU U BEOGRADU? Da li su neredi ispred Skupštine povezani sa ruskom službom?

Politika

Na nasilnim demonstracijama sinoć u centru Beograda našla se i jedna mlađa Ruskinja koja se požalila da je dobila udarac u glavu. Ona je srpskim medijima rekla da je na proteste "došla zbog pravde". Postavlja se pitanje odakle ruska državljanka na navodno spontanom protestu, a njeno prisustvo je naročito upadljivo s obzirom na razlog koji je navela. 

foto: Zorana Jevtić

- Ja sam iz Rusije, znam šta je diktatura. Došla sam ovde da protestujem zbog pravde. Isto se dešava što se dešavalo u Rusiji. To je diktatura - ispričala je mlada Ruskinja, a na pitanje koju diktaturu je iskusila, ona je istakla da se svi sećaju Borisa Jeljcina i devedesetih godina.  

Rusiju u kontekstu beogradskih protesta pominje i Jelena Milić, direktorka Centra za evroatlantske studije, koja smatra da su "glavne vođe nasilnih demonstracija koje je javnost imala priliku da vidi izrazito pro-ruski nastrojeni akteri javnog života koji ne biraju sredstva da delegitimišu pokušaje Srbije da pod okriljem političkog Zapada postignu kompromis o novom statusu Kosova".

Foto/Source:Ana Paunković/I.K.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...