DANAS NASTAVAK DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE: Na video konferenciji Vučić i Hoti
Foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić, Printscreen/ Youtube

Dijalog počinje u 10 časova

DANAS NASTAVAK DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE: Na video konferenciji Vučić i Hoti

Politika -

To će biti prvi sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga od 2018. godine

Dijalog Beograda i Prištine kome posreduje EU biće nastavljen danas u formi video konfrencije, najavila je Evropska služba za spoljne poslove.

- To će biti prvi sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga od 2018. godine, a nastaviće se fizičkim sastankom u Briselu (u četvrtak) 16. jula - navode u EEAS.

U saopštenju Evropske spoljnopolitičke službe navodi se da će domaćini videokonfrencije u nedelju biti šef diplomatije EU Žozep Borel i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.

Dodaje se da će se video putem u konferenciju iz Beograda uključiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a iz Prištine (tzv.) premijer Avdulah Hoti.

- Dijalog će početi u 10 časova. Šef diplomatije EU Borel će se obratiti kratkom izjavom pred početak konferencije, a specijalni predstavnik Lajčak će izjavom sumirati konferenciju na kraju sastanka oko 15 časova - navodi se u saopštenju EEAS.

Izjave i video sastanak će biti obezbeđeni putem Evropskog audiovideo servisa pošto je medijima ograničen pristup EU institucijama zbog mera protiv COVID19.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track