ZAVRŠENE KONSULTACIJE O FORMIRANJU VLADE Dačić: Ne odlučujem ja o SPS u Vladi, lično - ne bih u opoziciju
Foto: Tanjug Printscreen

konsultacije

ZAVRŠENE KONSULTACIJE O FORMIRANJU VLADE Dačić: Ne odlučujem ja o SPS u Vladi, lično - ne bih u opoziciju

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas, u okviru konsultacija o formiranju nove Vlade, s predstavnicima izborne liste "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma".

Sastanak je održan u 09.00 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Nakon sastanka učesnici su se obratili novinarima.

- Imali smo opširan i detaljan razgovor, o rezultatima koje smo ostvarili i onome što čeka Srbiju u narednom periodu. Ponosni smo na sve rezultate od 2012. godine, Srbija je ojačala i vratila temu KiM na dnevni red. Uspeli smo da na miroljubiv način odbranimo naše državne interese i da 18 zemalja povuče priznanje - rekao je Dačić novinarima.

- Nismo razgovarali o tehničkim pitanjima, kada će skupština ili vlada, za to postoje zakonski rokovi, ali sigurno je da će vlada biti konstituisana što pre, u najboljem mogućem kapacitetu. Nismo razgovarali o imenima ministara, resorima, razgovarali smo o suštinskim pitanjima, rekao je Dačić novinarima.

Ne odlučujem ja o SPS u Vladi, lično - ne bih u opoziciju

On je poručio da su u koaliciji SPS-JS spremni za nastavak saradnje koja bi trebalo da se temelji na zajedničkim ciljevima.

Upitan da li lično misli da je SPS bliži vladi ili ne, Dačić je odgovorio: "Ne znam. Nema svrhe da mene pitate. Ja nikad ne bih preferirao opoziciju".

Na pitanje da li su narušeni odnosi SNS i SPS, Dačić je ocenio da taj odnos nikada nije bio narušen.

"Zajedno smo radili svih ovih godina i neću dozvotili da bilo šta narušava nas odnos. Mi razgovaramo o državnim i nacionalnim ciljevima", rekao je Dačić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track