STRAŠNO! NOGO KREĆE PUŠKAMA NA POSLANIKE! Sa Jeremićevim čovekom sprema NAPAD NA SKUPŠTINU!
Foto: Privatna Arhiva

agresija

STRAŠNO! NOGO KREĆE PUŠKAMA NA POSLANIKE! Sa Jeremićevim čovekom sprema NAPAD NA SKUPŠTINU!

Politika -

Skupština Srbije i poslanici ponovo su postali meta napada pojedinih opozicionara, ali ovaj put preti im se i puškama, a taj monstruozni plan trebalo bi se se provede na dan konstituisanja novog saziva parlamenta!

Naime, opozicioni poslanik i nekadašnji član Dveri Srđan Nogo u subotu uveče sve je šokirao kada je tokom protesta izvadio pušku za pejntbol, uperio je u parlament kao da puca i tako se slikao.

Poziv na divljanje

- Ja sam spreman za pejntbol puškaranje. Ko nema pejntbol pušku, mogu i praćke, baloni s farbom, jaja, paradajz. Pošto ovi stida nemaju, da ih mi obojimo i obeležimo - poručio je Nogo.

Podršku napadu na Skupštinu dao je i Vladimir Gajić, predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vuka Jeremića. On je pozvao na proteste na dan konstituisanja Narodne skupštine, koje se planira najkasnije do 3. avgusta.

- Znači, sledeće demonstracije na dan konstituisanja nelegalne Skupštine Srbije. Nisu valjda mislili da je gotovo..? - napisao je Gajić.

Sagovornici Kurira poručuju da se odmah prekine s pretnjama i svakom vrstom poziva na agresiju.

Nasilje jedina politika

Na ove pretnje reagovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručivši da se vlast osvaja pobedom na izborima, a ne na ulici, pretnjom puškama i vešalima

. - Neka ljudi čuju da ćete vi da bijete poslanike i osvajate vlast na ulici. Kao mala deca, osim što nekada naprave veliku štetu - rekao je Vučić.

foto: Zorana Jevtić

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković kaže za Kurir da niko ne može da spreči legalne predstavnike građana da dođu u Skupštinu na dan konstituisanja i da verifikuju svoje mandate i polože zakletvu.

- Koliko ja poznajem zakone Republike Srbije, takvi skupovi u vreme održavanja sednice Narodne skupštine nisu dozvoljeni. Ubeđena sam da će država na pravi način odgovoriti na sve ono što najavljuju pojedini pripadnici vanparlamentarnih političkih opcija - poručila je Gojkovićeva.

foto: Kurir

Ovu sumanutu ideju opozicije oštro je osudio i potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić.

- To je pokazatelj da oni ne odustaju od nasilja. Nasilje je njihova jedina politika, zato i nemaju nikakvu podršku naroda. Država mora tome da se suprotstavi - rekao je Dačić za Kurir.

Sramno

Nišani na parlament, a još prima poslaničku platu

Poslanički mandat Srđana Noga je i dalje aktuelan, sve do konstituisanja novog skupštinskog saziva. To znači da Nogo i dalje prima platu kao narodni poslanik od iste one Narodne skupštine u koju puca.

REAKCIJE

foto: Grad Novi Sad

Miloš Vučević, potpredsednik SNS

Nova demoliranja

- Ne zanimaju me poruke uličara koji ne dobacuju dalje od pretnji, laži, kleveta, poziva na nasilje. Nijedan njihov dosadašnji pokušaj rušenja legitimno izabrane vlasti u Srbiji nije uspeo, pa tako neće ni svaki naredni. Očigledno je da planiraju nova demoliranja, da se iživljavaju nad imovinom građana Srbije pošto su ti isti građani njih odavno politički demolirali.

foto: Facebook Printscreen

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade

Agresijom se ne ostvaruju ciljevi

- Društvo u kojem se ciljevi ostvaruju nasiljem i agresijom nije društvo koje može da računa na stabilnost i bolju budućnost za svoje građane. Ne rešavaju se problemi u društvu nasiljem i agresivnošću. Naravno da je mnogo lakše u politici privlačiti pažnju incidentima, vulgarnostima, biti provokativan, kao što to rade Nogo i Obradović.

foto: Printscreen

Nebojša Bakarec, poslanik SNS

Čekam vas

- Za fašistu Noga: kaže objaviće imena novih poslanika. Ja sam budući poslanik i ponosim se time, 30 godina se bavim politikom i tri decenije branim državu od štetočina nalik vama. Čekam vas.

foto: Ana Paunković

Đorđe Milićević, poslanik SPS

Bezumlje

- Bezumlje pojedinaca iz dela opozicije ultradesničarske orijentacije nema kraja. Posredi su pozivi na preuzimanje vlasti preko nišana, žigosanjem i gnusnim ponižavanjem političkih protivnika, predstavnika građana, demokratski i legalno izabranih ogromnom većinom birača. A advokat Gajić je svetu advokatsku odoru zamenio za ulogu uličnog prekog suda.

Kurir / Silvija Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track