Najnovije vesti

MUP: Netačne tvrdnje potpredsednika Stranke slobode i pravde da mu je policija nezakonito oduzela oružje i oružni list
Ilustracija, Foto: Dado Đilas

saopštenje

MUP: Netačne tvrdnje potpredsednika Stranke slobode i pravde da mu je policija nezakonito oduzela oružje i oružni list

Politika

BEOGRAD - Komandir Policijske ispostave Šid Radoslav Lakić izjavio je da su netačne tvrdnje potpredsednika Stranke slobode i pravde, Dejana Bulatovića, da mu je policija oduzela oružje i oružni list bez pravnog obrazloženja, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Dejan Bulatović je ranije izjavio da mu je u sredu oko podneva beogradska policija došla u kuću u selu Batrovci, i oduzela lovačko naoružanje i oružani list. On je naveo da to vidi kao odmazdu jer je dan ranije kritikovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog toga što nosi skupu odeću.

Međutim u današnjem saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova piše da su "policijski službenici PI Šid postupali su u skladu sa zakonom i Bulatoviću su, pre preuzimanja oružja, objasnili da mu se ono privremeno oduzima zbog prekršaja koje je, kako se sumnja, počinio na teritoriji (beogradske) opštine Zvezdara".

Ilustracija
Ilustracijafoto: Kurir/T.Ilić

Policijskoj ispostavi Šid je dostavljeno obaveštenje Policijske stanice Zvezdara da je protiv Bulatovića podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka jer je osumnjičen za više prekršaja - nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje, vredjanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, nedavanje lične karte na uvid policijskim službenicima.

"Imajući u vidu da je za pojedine prekršaje predviđeno privremeno oduzimanje oružja, policijski službenici su postupali u skladu s pravilima koja važe za sve gradjane Srbije i ovaj čin nema apsolutno nikakve veze sa političkim angažovanjem Dejana Bulatovića", stoji u saopštenju Ministarstva.

Bulatoviću je izdata potvrda o privremenom oduzimanju oružja i u upravnom postupku će se odlučiti da li će mu ono biti vraćeno.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...