LAŽOVKA! MARINIKA RASKRINKANA Posle izmišljotine veka za KOKOŠKE, sada se uplela u sopstvene laži zbog INTERESNOG LOBIJA
Foto: Winfried_Flohner, Tamara Trajković

dva puta menjala izjave

LAŽOVKA! MARINIKA RASKRINKANA Posle izmišljotine veka za KOKOŠKE, sada se uplela u sopstvene laži zbog INTERESNOG LOBIJA

Politika -

Potpredsednica SSP najpre tvrdila da je vlasnik Kurira pokušao da dođe do nje preko posrednika, koji je pozvao njenog muža, a kad joj je predočeno da to nije tačno, ona je obrnula ploču i rekla da je on to pokušao direktno

Ona je i juče nastavila s napadima na Kurir i Telekom, a sve kako bi izvršila pritisak da prestanemo da pišemo o mutnim poslovima Đilasa i Šolaka. Naša poruka je - ne odustajemo, i dalje ćemo raskrinkavati vaše kombinacije

Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa, još jednom je uhvaćena u laži! Ona je za veoma kratko vreme iznela dve kontradiktorne tvrdnje. Pošto je prethodnih nedelja iznela niz proizvoljnih i neproverenih optužbi na račun Kurira i Telekoma, ona je otišla i korak dalje pa je navela da je vlasnik Kurira Igor Žeželj vršio pritisak na nju, i to tako što je, kako kaže, pokušao da stupi u kontakt s njom preko posrednika koji je pozvao njenog supruga. Kad smo joj predočili da to nije tačno, ona je brže-bolje promenila priču, pa je krenula da iznosi drugačiju verziju - da je Žeželj lično uputio pomenuti poziv.

Napad umesto odgovora

- Evo, ja kažem da je zvao, kažem da je zvao odmah posle napada Draška Markovića (izvršnog direktora za ljudske resurse u Telekomu). Zvao je mog supruga dok smo bili zajedno u kući i tražio je moj kontakt, odnosno odobrenje da se moj broj telefona njemu da. Možemo i da se suočimo, nije nikakav problem - rekla je juče Tepićeva.

POGLEDAJTE!

EVO KAKO JE MARINIKA TEPIĆ SLAGALA: Prvo rekla, pa brzo porekla!

Na konstataciju novinara Kurira da menja tvrdnje, ali i molbe da objasni da li ju je zvao posrednik ili lično Žeželj, kako kasnije tvrdi, ona je zbunjeno krenula s napadima skrećući s teme.

- Dakle, ja sam jasno rekla i tada i sada ko je zvao i na koji način - rekla je Tepićeva, ali je uprkos našem insistiranju odbila da odgovori ko je navodni posrednik kojeg pominje.

foto: Tamara Trajković, Ana Paunković, Printscreen

Nije iznela ništa novo

Ovo nije prvi put da Tepićeva u javnosti iznosi neistine i kontradiktorne tvrdnje. Tako je početkom godine iznela optužbe da se u vojnoj ustanovi „Morović“ kod Šida nalaze plantaže marihune, te da to čuvaju funkcioneri vlasti. Vrlo brzo je otkriveno da je Tepićka iznela neistine, jer je na tom mestu farma koka nosilja. Inače, Tepićeva je i juče nastavila sa iznošenjem neistina na račun domaće kompanije Telekom, a sve zarad poslova interesno-poslovnog lobija na čijem čelu su predsednik Junajted grupe Dragan Šolak i lider SSP Dragan Đilas. Tepićeva, koja je predstavnik političkog krila tog lobija, na konferenciji nije iznela ništa novo, već niz proizvoljnih tvrdnji o Kuriru i Telekomu, kao i informacije koje su transparentne i javno dostupne svima. Matrica po kojoj ona nastupa na konferencijama skoro da je identična načinu na koji Junajted grupa, preko svojih medija, mesecima napada Telekom i Kurir.

Ne odustajemo

Očigledno je da je cilj Tepićkinih napada da se izvrši pritisak na Kurir kako bismo prestali da pišemo o poslovima interesno-poslovnog lobija i kako ne bismo raskrinkavali njihove kombinacije i pozadinu napada na jaku domaću kompaniju kao što je Telekom.

Međutim, ne samo da se nismo uplašili, nego jasno kažemo - i dalje ćemo nastaviti da pišemo o interesno-poslovnom lobiju i vašim mutnim poslovima.

Šta smo otkrili

Rekordna zaduženost i veza Šolaka i Đilasa

Kurir je u svom opširnom istraživanju otkrio šta se krije iza napada Junajted grupe na Telekom. Takođe, razotkrili smo i vezu čelnog čoveka Junajted grupe Dragana Šolaka i lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa. Kurir je, naime, otkrio da N1 izveštavanjem o poslovanju Telekoma kroz selektivne podatke, za račun svojih vlasnika iz Junajted grupe, pokušava da oslabi državnu kompaniju koja je u poslednje dve godine Junajted grupi postala ozbiljan konkurent u celom regionu, ugrožava je i ometa u daljem širenju na tržištu. Takođe, otkrili smo da je Junajted grupa početkom ove godine dostigla rekordnu zaduženost od tri milijarde evra, što je skoro tri puta veći dug od Telekomovog.

S druge strane, dokazali smo i direktnu vezu Šolaka i Đilasa. Tako, iako uporno negiraju međusobne poslovne veze, podaci do kojih je Kurir došao govore da je bivša Đilasova firma Dajrekt medija, četiri godine nakon što je prodata kontroverznom bugarskom biznismenu Kresimiru Gergovu, završila u Šolakovom vlasništvu.

DOKAZ

Evo kako je Marinika Tepić lagala:

17. avgust 2020. - Jedan poznanik je pozvao mog supruga i pitao može li vlasniku Kurira Igoru Žeželju da da moj broj telefona, jer želi da me kontaktira - rekla je Tepićeva.

19. avgust 2020. - Evo, ja kažem da je zvao (Igor Žeželj), kažem da je zvao odmah posle napada Draška Markovića (izvršnog direktora za ljudske resurse u Telekomu). Zvao je mog supruga dok smo bili zajedno u kući i tražio je moj kontakt, odnosno odobrenje da se moj broj telefona njemu da. Možemo i da se suočimo, nije nikakav problem.

Redakcija Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track