OGLASIO SE VUČIĆ IZ BRISELA NAKON SASTANKA SA VERHEJIEM: Bio je ovo dobar razgovor, hvala komesaru na podršci
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

OGLASIO SE VUČIĆ IZ BRISELA NAKON SASTANKA SA VERHEJIEM: Bio je ovo dobar razgovor, hvala komesaru na podršci

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros na radnom doručku sa komesarom za proširenje EU Oliverom Varhejijem.

Vučić se nakon sastanka zahvalio komesaru za susedsku politiku i proširenje EU Oliveru Varheiju, sa kojim se jutros sastao u Briselu, na značajnoj podršci koju Evropska unija pruža kroz eknomski, politički i vrednosni dopirinos napretku Srbije.

"Posebno hvala komesaru na tome što mu nije teško da čuje i sasluša predstavnike Srbije, ma kako to nekome čudno zvučalo. Veoma dobar razgovor", napisao je Vučić na svom zvaničnom Instagram profilu nakon sastanka sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje.

Vučić i Varheji su, kako je ranije najavljeno, razmatrali napredak Srbije na putu evrointegracija u svetlu godišnjeg izveštaja koji bi Evropska komisija trebalo da objavi početkom oktobra.

Očekuje se da Komisija zajedno sa izveštajem o napretku zemlja u procesu pristupanja EU objavi i veliki ekonomsko investicioni plan za Zapadni Balkan.

U nastavku drugog radnog dana u Briselu, predsednik Srbije od 11 časova učestvuje na novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou.

Podsetimo, Vučić trenutno boravi u Briselu gde je juče imao važne sastanke sa zvaničnicima EU i SAD, dok ga danas čeka nova runda dijaloga Beograda i Prišine na najvišem nivou.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track