MILOVAN JOVANOVIĆ: Sporazum iz Vašingtona je velika diplomatska pobeda Srbije
Foto: Promo

važno za ceo region

MILOVAN JOVANOVIĆ: Sporazum iz Vašingtona je velika diplomatska pobeda Srbije

Politika -

Politički komentator i novinar, Milovan Jovanović, izjavio je danas da sporazum iz Vašingtona velika diplomatska pobeda Srbije.

Jovanović je naveo da je sporazum, potpisan u Beloj kući između Srbije i SAD, od vitalnog značaja za Srbiju i ceo region.

Ovaj sporazum će doprineti stabilizaciji, napretku i boljitku čitavog regiona i omogućiti svima nama miran san, a našoj deci sigurnu budućnost, poručio je on.

"Prvi put od raspada SFRJ, predsedniik Srbije Aleksandar Vučić je uspeo da pametnom i mudrom politikom obnovi savezništvo između Srbije i SAD. Ova vest je odlična jer smo do nedavno sa najjačom i najmoćnijom zemljom sveta, imali visok stepen nerazumevanja i brojne međusobne probleme", ocenio je Jovanović.

foto: AP/Evan Vucci

Ovaj sporazum je velika diplomatska pobeda Srbije, ističe Jovanović i dodaje da će pojedine države EU učiniti sve da Srbiji i njenom predsedniku nanesu štetu jer njima ne odgovara mir i stabilnost regiona kao i da Srbija bude lokomotiva Zapadnog Balkana.

Odluka o preseljenju ambasade u Jerusalim predstavlja jednu od najznačajnijih spoljnopolitičkih odluka koju je Srbija donela u poslednjih deset godina, smatra on.

"Ovo je bio veoma težak, hrabar i rizičan potez jer je pored SAD još samo Gvatemala preselila ambasadu u Jerusalim. Srbija će tako postati prva evropska zemlja koja će imati ambasadu u Jerusalimu", rekao je Jovanović.

(Kurir.rs/Alo.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track