ORLIĆ OBJASNIO ĐILASU: Sa njegovih 619 miliona evra više puta je mogao da kupi Beograđanku
Foto: Zorana Jevtić

ODGOVOR

ORLIĆ OBJASNIO ĐILASU: Sa njegovih 619 miliona evra više puta je mogao da kupi Beograđanku

Politika -

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić odbacio je danas kao neistinite tvrdnje Dragana Đilasa da je "Beograđanka" prodata ispod cene i dodao da je Đilas sa 619 miliona evra, koje je prihodovao dok je bio na političkoj funkciji, mogao da kupi taj simbol Beograd mnogo puta.

U pisanoj izjavi, Orlić dodaje da ovo nije prvi put da Đilas govori kako je nešto u državi "prodato ispod cene", te da je to govorio, podseća, i za Železaru u Smederevu, PKB, kao i za RTB Bor.

"Đilas očigledno ništa ne zna o dugovima i zaduženjima, a voli o tome da priča. Da bar nešto zna na tu temu - ćutao bi. Ne bi rizikovao da ga pitaju: a kako je to u tvoje vreme bilo za penzionere", kad si im ostao dužan na milione evra?", naveo je Orlić.

Dodaje da bi ga takođe pitali kako je ostao dužan milione evra i deci, i trudnicama, i porodiljama.

Orlić kaže da Đilas i Marinika Tepić nastavljaju da ruše poslovanje i reputaciju srpskih kompanija, naprave milionsku štetu, a posle lamentiraju kako je stanje u tim kompanijama "teško".

"Isto su njih dvoje radili firmama u namenskoj industriji, Telekomu, tako se ponašaju prema EPS-u, a i prema javnom servisu", naveo je Orlić i dodao da sve te kompanije danas rade neuporedvo bolje i uspešnije nego u vreme bivšeg režima.

Dodaje da Đilasa i Tepić "boli" zvanični izveštaj EBRD i MOR, koji kaže da je Srbija imala najbolje ekonomske mere u krizi izazvanoj korona virusom, da su tim merama sačuvane na stotine hiljada radnih mesta, a stopa siromaštva u našoj zemlji čak smanjena na nivo niži nego pre krize.

"Zato pene na sopstvenu državu i njene antikrizne mere, besni zbog činjenice da je svaki uspeh Srbije danas jasan dokaz njihove nesposobnost, neznanja i sebičluka", dodaje Orlić.

Zbog toga se, kaže, "patološkim lažima" obrušavaju na porodicu Aleksandra Vučića, jer znaju da upravo Vučić predstavlja barikadu za povratak na vlast tajkuna.

Ranije danas predsednik SSP Dragan Đilas izjavio je da se po kupovini Eurosalona, koju su država i grad kupili po ceni od 2.800 evra po kvadratu, vidi da je Beograđanka prodata "ispod cene" za 860 evra po kvadratu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track