URS će podržati izbor Jorgovanke Tabaković

URS će podržati izbor Jorgovanke Tabaković

Politika -
Podržaćemo predlog, jer smatramo da Jorgovanka Tabaković ispunjava sve uslove, a verujemo da će ukoliko bude danas izabrana svoj posao obavljati nepristrasno i odgovorono i da će se starati da NBS očuva svoju nezavisnost, rekla je

BEOGRAD - Poslanica Ujedinjenih regiona Srbije (URS) i potpredsednica Skuštpine Srbije Vesna Kovač izjavila je jutros da će poslanička grupa URS podržati predlog predsednika Srbije Tomislava Nikolića da potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Jorgovanka Tabaković bude guvernerka Narodne banke Srbije (NBS).

"URS veruje da je Nikolić u ovom trenutku dao najbolje rešenja za građane Srbije. Podržaćemo predlog, jer smatramo da Jorgovanka Tabaković ispunjava sve uslove, a verujemo da će ukoliko bude danas izabrana svoj posao obavljati nepristrasno i odgovorono i da će se starati da NBS očuva svoju nezavisnost", rekla je Kovač za RTS.

Ona je odbacila optužbe opozicije da je URS prekršio predizborno obećanje o departizaciji i istakla da će URS dosledno sprovoditi "to što je potpisao (u vladinom koalicionom sporazumu) u svim sektorima na kojima je preduzeo odgovornost". Kovač je istakla da se još ne zna ko će biti načelenik Uprave za nadzor finansijskih institucija u okviru NBS.

"Svi predstvnici poslaničkih grupa mogu podneti svoje kandidate, a još se ne zna ko će biti", rekla je ona i istakla da će URS predložiti svog kandidata na tu funkciju. Kovač koja je i predsednica skupštinskog Odbora za finansije, istakla je da će prvi posao Odbora, ukoliko se danas izabere guverener, biti konstatacija ostavke bivšeg guvernera.

Ona je navela i da u novembru ističe mandat članovima starog saveta Državne revizorske institucije i da je obavestila sve poslaničke grupe da predlažu svoje kandiate za te funkciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track