VUČIĆ SE UKLJUČIO UŽIVO IZ ISTANBULA: Nadao sam se boljem ishodu s pilotima, sa Erdoganom sam pričao i u četiri oka
Foto: Tanjug Printscreen

predsednik u poseti turskoj

VUČIĆ SE UKLJUČIO UŽIVO IZ ISTANBULA: Nadao sam se boljem ishodu s pilotima, sa Erdoganom sam pričao i u četiri oka

Politika -

Predsednik naglasio da je put ekonomskog razvoja najbolji put za Srbiju

ISTANBUL - Predsednik Aleksandar Vučić danas boravi u Istanbulu gde se sastao i ručao sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom.

On se oko 16.30 u TV uključenju uživo obratio javnosti u Srbiji pre svega rekavši da je potresen tragedijom koja se danas dogodila kada je pao lovac VS MIG 21 naglasivši da su ovde najveći gubitak dva ljudska života, dva naša pilota koji su nečiji sinovi, nečije tate, braća, očevi...

- Želim još jednom da izjavim saučešće njihovim porodicama, to je veliki gubitak pre svega u ljudskim životima, a da ne govorim o gubitku u ljudstvu VS, o njima kao pilotima kojih mi imamo jako malo, piloti su nama pravoi blago - rekao je Vučić dodavši da je i pad ovakvog aviona starije generacije za nas veliki gubitak jer ih mi nemamo na hiljade ali da je i ovog puta najveći gubitak ljudski život.

- Vojska i policija su teški i odgovorni poslovi... - rekao je predsednik i dodao da će komisija obelodanti uzroke pada i da ne želi da govori o onome što nezvanično saznaje. Vučić je kazao i da je MIG 21 stari avion.

foto: Tanjug Printscreen

- Nije glavni lovac, služi za obuku i policijsku zaštitu neba. Ovo je bio deo obuke. Sada je na komisiji da ispita, najveći je gubitak u ljudima - rekao je Vučić.

Na kritike da je reč o avionima koji su remontovani u Rusiji, Vučić je primetio da uvek postoje ljudi koji će, šta god da se desi, da govore najgore o zemlji, da mogu da ostvare neku političku korist za sebe, ali da to najviše govori o njima.

- Avioni nisu ni na koji način bili povezani sa remontom u Rusiji, rekao je Vučić i dodao da je reč o starom avionu, koji služi za obuku. "Čak i gubitak ovakog aviona nije benzačajan, ali je milion puta veći gubitak ljudi", rekao je Vučić nakon sastanak sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

On je rekao da oni koji nijednu tragediju ne mogu da prođu, a da ne pomisle da je vreme da ostvare neku političku korist, govore o sebi.

foto: Tanjug Printscreen

Predsednik je naglasio da je sa Erdoganom vodio veoma važne razgovore čitavih dva sata a među njima i one u četiri oka jer ga smatra velikim prijateljem Srbije - razgovarano je o putevima ali i industrijskoj zoni koja bi bila pravljena na severu Srbije, u Vojvodini.

- Dva sata smo razgovarali u četiri oka ja i predsednik Erdogan - rekao je Vučić dodaši da mu je turski kolega ukazao veliko poštovanje ne kao Aleksandru Vučiću nego kao predsedniku Srbije čime je veliko poštovaje ukazao i državi Srbiji i njenom narodu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track