ANA BRNABIĆ: Odgovor na albansku propagandu ne daje se u jednom danu
Ilustracija, Foto: Printscreen

GOSTOVANJE U EMISIJI HIT TVIT

ANA BRNABIĆ: Odgovor na albansku propagandu ne daje se u jednom danu

Politika -

BEOGRAD - Srpski odgovor na propagandu albanske strane postoji, ali taj odgovor nije jednostavan i ne daje se u jednom danu, izjavila je večeras premijerka Ana Brnabić, ističući da je predsednik Aleksandar Vučić uspeo da "drastično promeni stvari u politici, pre svega u odnosu prema pitanju KiM i dijalogu s Prištinom".

"Vidite da je on na tome radio predano i uporno svaki dan sedam godina. Vučić je političar koji se ne plaši da kaže istinu i koji se ne dodvorava ni ljudima u Srbiji ni našim partnerima u inostranstvu", rekla je Brnabićeva za TV Pink.

Istakla je da je prva velika ključna razlika napravljena, kada je osnovana i formirana Srpska lista, koja je, kaže, značila jedinstvo srpskog naroda na KiM.

Prema njenim rečima, onda se osetila nervoza u redovima Albanaca na KiM, a od tada je Aleksandar Vučić vukao poteze koji danas govore o tome da se već dve godine ne čuje "famozni termin dve strane".

"Šta god da se desi, Brisel dođe i kaže pozivamo dve strane da se smire. Čoveče, nisam ništa uradio, šta imam da se smirujem... Dve godine nismo čuli taj termin", rekla je Brnabićeva.

Istakla je da je izbaciti takve termine iz svetske politike bilo skoro pa nemoguće, ali da je, podvlači, Aleksandar Vučić to uspeo.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track