Najnovije vesti

TRAŽE GARANCIJE MEĐUNARODNE ZAJEDNICE: Srbi na KiM zabrinuti zbog sve češćih napada na decu
Foto: Tanjug/Rade Prelić

ODGOVOR NA PROVOKACIJE

TRAŽE GARANCIJE MEĐUNARODNE ZAJEDNICE: Srbi na KiM zabrinuti zbog sve češćih napada na decu

Politika

Srbi sa Kosova i Metohije, uz pomoć institucija Srbije, zahtevaće svim kanalima od međunarodne zajednice da garantuje bezbednost u svim mestima u kojima Srbi žive, jer su zabrinuti zbog sve češćih napada na njih, njihovu imovinu i svetinje, a posebno na decu.

To je jedan od dogovora na sastanku političkih predstavnika Srba sa Kosmeta i direktora vladine Kancelarije za KiM Petra Petkovića, a posle niza napada na Srbe u južnoj pokrajini.

Novi direktor Kancelarije za KiM je istakao da je na sastanku izraženo i zajedničko nezadovoljstvo zbog odbijanja Prištine da sarađuje sa institucijama Beograda na rasvetljavanju ubistva Olivera Ivanovića i opstrukcija kojima prišinski pravosudni organi pokušavaju da zaštite nalogodavce i počinioce tog zločina.

- Na sastanku su osuđeni svi pokušaji političke zloupotrebe ovog slučaja - istakao je Petković.

Takođe, Petković je preneo da su Srbi sa KiM zahvalni predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije na doslednoj i odlučnoj pomoći i nastaviće bezrezervno da podržavaju nastojanja Beograda da političkim i diplomatskim sredstvima zaštiti srpske interese na Kosmetu.

- Srbi sa KiM imaju apsolutno poverenje u predsednika Vučića i njegovu nepokolebljivost u borbi za srpski narod u pokrajini, a naročitu zahvalnost duguju donedavnom direktoru Kancelarije Marku Đuriću, kao ključnom akteru te borbe, koju će nastaviti i sa pozicije ambasadora Srbije u SAD - rekao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je dodao da je posebna zahvalnost iskazana zbog najvećeg investicionog talasa u srpskim sredinama na KiM u poslednjih nekoliko decenija, uz ocenu da je ekonomska samoodrživost srpskog naroda u pokrajini jedan od najvažnijih preduslova njegovog opstanka.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...