VUK JEREMIĆ: Voleo bih da mogu da verujem Đilasu!
Foto: Beta/ Dragan Gojić

Lider Narodne stranke otvoreno

VUK JEREMIĆ: Voleo bih da mogu da verujem Đilasu!

Politika -

Govoreći o učlanjenju Jovanovića u SSP, on je pokazao da očigledno nema poverenja u svog partnera

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić otvoreno je pokazao da nema poverenja u svog koalicionog partnera, predsednika SSP Dragana Đilasa.

Ciničan smeh

Na pitanje da li veruje Đilasu da neće primiti u stranku njegovu nekadašnju desnu ruku Nikolu Jovanovića, koji ga je najbrutalnije izvređao, a što se čulo na snimcima, Jeremić je kroz ciničan osmeh rekao:

- Ja bih voleo da verujem Draganu Đilasu. - Da nije ušao u stranku (Nikola Jovanović, prim. aut.) - pitala je voditeljka TV N1, na kojoj je gostovao.

- Pa, kažem, voleo bih da mu verujem da nije ušao.

Podsetimo, Jovanović se navodno pojavio na skupu koji je organizovao SSP, a pojedini mediji su preneli da se on već učlanio u tu stranku, iako je Đilas ranije rekao da za njega neće biti mesta u toj stranci. To je usledilo pošto je Jovanović na jednom od tajnih snimaka koji su procurili u javnost izvređao i potpredsednicu SSP Mariniku Tepić, za koju je rekao da je „ku*ac na biciklu“.

Dijalog o izborima

Inače, Jeremić se još o jednom pitanju očigledno ne slaže sa Đilasom i ostatkom opozicije. Naime, on je juče govorio da je za opoziciju šansa da izađe na nove izbore koje za godinu i po dana najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Jeremić je rekao da je vreme da se ozbiljni ljudi sa ozbiljnim namerama u opoziciji „iza zatvorenih vrata“ dogovore o nastupu u dijalogu o izbornim uslovima i učešću na predstojećim izborima.

- Tada će biti mnogo veća šansa za uspeh. Ne bi trebalo da se zalećemo i pregovaramo preko medija, nego da budemo maksimalno ozbiljni - rekao je Jeremić.

Kurir.rs, E. K./ Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track