DRŽAVA POKAZALA ZAHVALNOST ZDRAVSTVENIM RADNICIMA: Vučić najavio jednokratnu pomoć od 10.000 dinara svim medicinarima
Foto: Printscreen

važna odluka

DRŽAVA POKAZALA ZAHVALNOST ZDRAVSTVENIM RADNICIMA: Vučić najavio jednokratnu pomoć od 10.000 dinara svim medicinarima

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će svih 120.000 zdravstvenih radnika dobiti jednokratnu pomoć u visini od 10.000 dinara i da će od 1. januara imati najveće povećanje plata u odnosu na druge kategorije zaposlenih u javnom sektoru.

Vučić je, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, rekao da brojke svakako brinu, iako je situacija značajno bolja u Srbiji nego u svim drugim delovima Evrope.

Izrazio je posebnu zahvalnost lekarima i medicinskom osoblju i kazao da je razgovarano kako da se ukaže poštovanje tim ljudima.

- Imali smo konferencijski razgovor sa Ministarstvom finansija. Dogovorili smo da svih 120.000 zdravstvenih radnika dobije jednokratnu pomoć od po 10.000 dinara - objasnio je predsednik Srbije.

Vučić je ukazao da je i pored teške situacije usled korona krize planirano da se najviše uvećaju plate zdravstvenim radnicima iduće godine.

- Time pokazujemo opredeljenje Srbije da brinemo o zdravlju naših građana. Pokazujemo da kao država imamo snage da se borimo i izborimo sa evropskim i svetskim problemom koji je korona virus doneo - rekao je Vučić.

Vučić je preneo da je razgovarano i o problemima sa stručnim kadrom i da je zamolio anesteziologe da se ubrza obuka specijalista za upotrebu respiratora.

- To ćemo morati da ubrzamo jer u nekim bolnicama imamo respiratore, ali nemamo stručni kadar koji može da ih upotrebi, pa trošimo novac za prevoz ljudi do bolnica u drugim gradovima - objasnio je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track