AKCIJA U PRIŠTINI: Euleks opkolio pa upao u kuću Jakupa Krasnićija, nekadašnjeg portparola tzv. OVK, saslušavaju ga u sobi (VIDEO)
Foto: Reporteri printscreen

ranom zorom, jutros u 6

AKCIJA U PRIŠTINI: Euleks opkolio pa upao u kuću Jakupa Krasnićija, nekadašnjeg portparola tzv. OVK, saslušavaju ga u sobi (VIDEO)

Politika -

PRIŠTINA - Pripadnici Euleksa opkolili su jutros u šet sati kuću Jakupa Krasnićija u Prištini, ali razlog za to još nije poznat.

foto: Youtube Printscreen

Prema pisanju portala Reporteri, Euleks je blokirao i put na kome se nalazi Krasnićijeva kuća.

Krasnići je jedna od glavnih ličnosti takozvane OVK, tokom rata bio je na visokom položaju kao portparol te organizacije, a radio je i kao predsednik Skupštine Kosova i ministar u vladi u Prištini.

On je trenutno predsednik Nacionalnog saveta Socijaldemokratske inicijative.

Brojni pripadnici Euleks policije opkolili su kuću nekadašnjeg portparola Oslobodilačke vojske Kosova, Jakupa Krasnićija. Specijalni sud za zločine OVK potvrdio da je u toku "operacija u Prištini".

Oglasili se Krasnićijevi: Jakupa saslušavaju u sobi

Porodica bivšeg portparola tzv. OVK Jakupa Krasnićija saopštila je danas da su prestrašeni današnjim upadom Euleksa u njihovu kuću, kao i da se od jutros Jakup Krasnići nalazi u odvojenoj prostoriji. Krasnićijev bratanac Arijan rekao je za kanal 10 da Jakupa od jutros saslušavaju u posebnoj sobi, prenosi Gazeta expres. "Od šest sati jutros terorišu kada su upali u kuću. Ne znamo o čemu ga ispituju. Ne znamo koliko će ovo trajati", rekao je on.

I Specijalno tužilaštvo sa sedištem u Hagu saopštilo je da je u toku sprovođenje operacije tog tužilaštva u Prištini. "Operacije Specijalizovanog tužilaštva odvijaju se uz podršku policije i Evropske misije za vladavinu prava na Kosovu (EULEKS), navodi se u saopštenju. Tužilastvo dodaje da će podrobnije informacije će biti dostavljene uskoro.

Advokat: Moguće da je potvrđena optužnica protiv Krasnićija

Advokat nekadašnjeg portparola tzv. OVK Jakupa Krasnićija, Arian Koci, kaže da to što kosovska policija i Euleks pretresaju kuću njegovog klijenta, po nalogu Specijalnog suda, ukazuje da je moguće da je potvrđena optužnica protiv Krasnićija.

Koca smatra da je pretres nepotreban i tvrdi da se do sada njegov klijent odazivao pozivu suda, prenosi Kosovo onlajn. "Vrši se pretres, to je nepotrebni spektakl, do sada se svako javljao u Specijalni sud. Nije bilo potrebe za ovakvim spektaklom. Ovo može biti potvrda optužnice, ali ne nužno", rekao je on.

Istakao je i da kosovska policja pomaže u sprovođenju ove akcije. Pripadnici Euleksa opkolili su jutros u šest sati kuću Jakupa Krasnićija u Prištini, ali razlog za to još nije poznat. Krasnići je jedna od glavnih ličnosti takozvane OVK, tokom rata bio je na visokom položaju kao portparol te organizacije, a radio je i kao predsednik Skupštine Kosova i ministar u vladi u Prištini.

On je trenutno predsednik Nacionalnog saveta Socijaldemokratske inicijative. Prošle godine Specijalno tužilaštvo u Hagu pozvalo ga je na razgovor. Prema navodima albanskih medija, koji su nakon curenja dosijea iz Specijalnog tužilaštva u Hagu objavili pojedine navode optužnice protiv kosovskog predsednika Hašima Tačija i lidera DPK Kadrija Vaseljija, u optužnici se, pored ostalih, pominje Jakup Krasnići.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track