ŠTA GOD DA URADIM, BIĆU KRIV: Vučić o svojoj odluci da se prvi vakciniše protiv korone (KURIR TELEVIZIJA)
Foto: Instagram printscreen

posle potpisivanja

ŠTA GOD DA URADIM, BIĆU KRIV: Vučić o svojoj odluci da se prvi vakciniše protiv korone (KURIR TELEVIZIJA)

Politika -

Nikada se nisam sklanjao, ni bežao, niodakle, i kada je korona, tu sam sa ljudima...

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da vakcina protiv korone nije bila tema njegovog današnjeg razgovora sa francuskim ministrom spoljne trgovine, te ponovio da se država trudi da što pre dođe do vakcine, a povodom kritika na njegovu najavu da će se prvi vakcinisati ponavlja da će biti kriv, šta god da bi uradio po tom pitanju.

Taj komentar izneo je povodom pojedinih komentara na društvenim mrežama da su "nekada kapetani ostajali poslednji na brodu, a sada prvi primaju vakcinu", te primetio: "Ako je ne primim, reći će da nije bezbedna".

Upitan da prokomentariše ocene Sindikata zaposlenih u policiji da bi vakcina mogla da izazove smrt, Vučić je odgovorio da je reč o krajnje neodgovornim ljudima, koji treba da se stide svojih reči.

"Kao da malo imamo mrtvih i stradanja, kao da imamo malo muke pa treba ljude da plašimo vakcinom... Šta treba da radimo, da pričamo da korona virus ne postoji, a umrlo nam 1.300 ljudi? Kažite to onima koji su izgubili svoje najbliže", ukazao je Vučić.

Istakao je da je vakcina nešto čime je čovečanstvo pobedilo velike bolesti, koje su vekovima odnosile živote ljudi.

"Da sam rekao da neću da primim, rekli bi da vakcina nije bezbedna i sigurna. A, ja ću primiti prvu koja dođe, koja god bila, jer toliko verujem u zdravstvene sisteme u svetu", rekao je Vučić i ironično primetio: "Čekaću šta mi oni (koji ga kritikuju) budu rekli, pa ću tako da uradim".

Dodao je da je njemu lično svejedno kada će se vakcinisati, već da je najvažnije da vakcina stigne do građana, da svi budu zaštićeni.

"Nikada se nisam sklanjao, ni bežao, niodakle, i kada je korona, tu sam sa ljudima, gradimo bolnice. Da se sklanjam, neću, a njima na čast sve. Narod sve vidi", rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da vakcina nije bila tema današnjeg razgovora sa francuskim ministrom spoljne trgovine, ali i ponovio da se država trudi da dođe do vakcine.

"Svi se trude i pokušavaju, i preko Kovaksa i bilateralno. Razgovaramo i sa Englezima, Rusima, Kinezima, ali još je nemamo. Trducihemo se, daćemo sve od sebe, koliko mala žemlja poput Srbije može, da budemo među prvim malim zemljama koje će dobiti prve količine", rekao je Vučić.

Rister: Uveren sam da Vučić i Makron dele stavove o vakcini

Ministar Francuske za spoljnu trgovinu i ekonomsku promociju Frank Rister izjavio je danas da se Francuska angažovala da pristup vakcinama protiv krone bude najširi za stanovništvo kako u Evropi, tako i širom sveta.

Kako je objasio, Francuska je zauzela takav stav zbog činjenice da su vakcine pomogle čovečanstvu da prevaziđe jedan broj opasnih bolesti i uverena je da će tako biti i sa koronom.

Na pitanje upućeno predsedniku Aleksandru Vučiću da li je vakcina protiv korone tema o kojoj Srbija i Francuska takođe razgovaraju, Rister je primetio da je uveren da dva predsednika, Alekandar Vučić i Emanuel Makron, gledaju na pitanja suzbijanja korone i vakcinacije na isti način.

"Znajući veze koje imamo i koje vezuju naša dva predsednika, koji razgovaraju i o tome, kao i mnogim drugim pitanjima, znamo da postoji velika bliskost viđanja i gledanja na stvari o toj temi između njih dvojice", rekao je Rister.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track