LAŽOV IVANOVIĆ IVAN NASTAVLJA DA NAPADA KURIR: Umesto da se izvini, on nastavlja da laže i napada novinare
Foto: Marina Lopičić

DAJ DOKAZE

LAŽOV IVANOVIĆ IVAN NASTAVLJA DA NAPADA KURIR: Umesto da se izvini, on nastavlja da laže i napada novinare

Politika -

Ivan Ivanović, večiti plaćenik koji danas radi za Dragana Đilasa i Dragana Šolaka, nastavlja da pokazuje koliko je veliki bednik. Umesto da se izvini Kuriru za gnusne laži, on je ponovo napao Kurir, ali i druge novinare, i to samo zato što smo od njega zatražili dokaze za tvrdnje o navodnoj krađi vakcina.

Ivan Ivanović
foto: Twitter

Međutim, ni nakon višednevne jezive kampanje koju vodi, ovaj voditelj i dalje ne pomišlja da se izvini Kuriru i javnosti zato što je lažno optužio predsednika Aleksandra Vučića da je ukrao vakcine protiv koronavirusa. Naprotiv, on je nastavio po starom, sve vreme pokušavajući da se izvadi iz laži, a da ne prizna grešku. Tako je na Tviteru naveo da je pogrešio i da nije ukradeno 187 vakcina nego 87. On, dakle, i dalje ostaje pri monstruoznoj laži da je predsednik Vučić, usred borbe protiv koronavirusa, ukrao vakcine za sebe i svoje bližnje. I sve ovo se dešava dok se otac predsednika nalazi u bolnici, gde se bori sa koronavirusom. Dakle, toliko o tome da je predsednik ukrao vakcine za svoje bliske ljude.

Inače, da Ivanović ne podnosi kada bilo ko dovodi u pitanje njegove tvrdnje ili kada mu zatraži dokaz, dosta dobro pokazuje i slučaj novinara Vukašina Obradovića.

- Svestan da kršim omertu i da ću navući bes mnogih obožavalaca emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem", moram da pitam ima li bilo kakvih dokaza, indicija, zaštićenog izvora, za izricanje sumnje da je predsednik Srbije ukrao, otuđio, sakrio, šta već, 138 ili koliko već vakcina? - upitao je Obradović na Tviteru.

Na to Ivanović, naravno, nije izneo dokaze, nego je najniže isprozivao i izvređao i Obradovića.

A nakon toga je, u svom starom maniru, nastavio da menja teze i glumi žrtvu. Tako je, posle jučerašnjeg jadnog pokušaja da se izjednači sa novinarkom Jelenom Zorić, danas na Tviteru podelio post jednog korisnika koji tvrdi da je Kurirov tekst u kojem ga pozivamo da iznese dokaze o krađi vakcina, ni manje ni više nego - crtanje mete Ivanoviću. Osrednjem voditelju, čije emisije iz godine u godinu imaju sve manji rejting, izgleda se dopala ta uloga žrtve, pa je podržao takav stav anonimnog tviteraša. I sve bismo to nekako prihvatli da upravo Ivanović nije jedan od onih koji drugima u svojim emisijama redovno crta mete, ismeva i vređa pojedince, nipodaštava, lovi greške i lapsuse novinarima, koji za razliku od njega idu u živom programu, pa od toga pravi priloge za emisiju... Rečju, daje "municiju" za ismevanje, čerečenje i napad na pojedince. Uostalom, svi bar znaju i vide da je Ivan Ivanović čovek koji zarađuje pare tako što ismeva druge. Tako će ga istorija i pamtiti. Jer, uprkos upornim pokušajima da sebe predstavi kao vrsnog i nezavisnog, Ivanović će zauvek ostati bednik i voditelj sad već otužne emisije.

Na kraju, Kurir još jednom poručuje Ivanoviću: Ivane, lažove, daj dokaze da su vakcine ukradene ili se izvini za svoje laži. Probaj da jednom ličiš na čoveka iako si bedni plaćenik, koji će za račun svojih gazda da truje javnost, širi mržnju i stvara još veće podele u društvu.

Ako nekim čudom iznezeš dokaze da si govorio istinu, mi ćemo se tebi izviniti.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track