BOŽIĆ U DOMU MINISTRA POLJOPRIVREDE BRANISLAVA NEDIMOVIĆA: U životu nisam izvukao paru iz božićne česnice
Foto: Privatna arhiva

Najradosniji hrišćanski praznik

BOŽIĆ U DOMU MINISTRA POLJOPRIVREDE BRANISLAVA NEDIMOVIĆA: U životu nisam izvukao paru iz božićne česnice

Politika -

Na Božić uvek nešto uzmem da radim da bi mi poslovi išli tokom cele godine, kažu tako se valja

Ministar poljoprivrede i član Predsedništva SNS Branislav Nedimović Božić će proslaviti sa najužom porodicom uz bogatu trpezu, ali će tog dana uzeti nešto i da radi jer, kako objašnjava u razgovoru za Kurir, tako se valja, da bi mu išao posao cele godine.

- Za Božić ću biti kod kuće s porodicom, tako je svake godine. Ipak, gledam da tog dana uzmem nešto i da uradim, to mi je savet jednog prijatelja - valja se da započeneš nešto tog dana da bi ti išao posao cele godine. Po podne prošetam s prijateljima - navodi Nedimović.

Na trpezi će biti svakakvih đakonija, ali u njihovoj pripremi on, priznaje, ne učestvuje. - Ja sam tradicionalista, ne radim u kuhinji. Ne pomažem, operisan sam od tih poslova. Šta kažu da donesem, donesem - otkriva ministar i dodaje: - Naručićemo prase na ražnju, biće tu sarma, obavezno česnica.

Nikad nije izvukao novčić iz božićne pogače, čak ni kao dete. - Deci Lei (13) i Filipu (11) interesantno je, gledaju ko će da izvuče paru. Ja nikad nisam izvukao novčić iz česnice - kaže Nedimović.

Badnji dan

Idem u crkvu na paljenje badnjaka

- Za Badnji dan smo kod kuće, po podne odem kod lokalnog sveštenika, u crkvu, tu bude paljenje badnjaka i onda opet kući. Postimo tog dana kao i svi - dodaje Nedimović.

Kurir / K. Blagović

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track