SEM FABRICI: Nadam se da će Srbija otvoriti nova poglavlja u 2021. godini
Foto: Marina Lopičić

Šef delegacije EU u Srbiji

SEM FABRICI: Nadam se da će Srbija otvoriti nova poglavlja u 2021. godini

Politika -

Šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici izjavio je da se nada da će u ovoj godini Srbija otvoriti nova poglavlja, ali da tu odluku jednoglasno moraju da donesu sve države članice EU.

Fabrici je rekao da, ako Srbija bude napredovala u ključnim oblastima, poput vladavine prava, ne vidi razlog zašto ne bi otvorila nova poglavlja ističući da je u interesu svih da taj proces ide dalje.

- Rano je za predviđanja kada će biti održana sledeća međuvladina konferencija. Ja sam svakako za to da bude što ranije jer je ona važna politička prilika da se sagleda napredak i nastavi proces - rekao je Fabrici za Blic.

On kaže da bi više trebalo da pričamo o zatvaranju poglavlja, jer to znači pravi korak napred, i dodao da bi svakoga ohrabrio da se upoznaju sa procesom evrointegracija i zadacima koji su pred svakim sektorom i da vide kako bi stvari mogle brže i efikasnije da se poguraju napred.

Govoreći o odnosima Srbije i EU, Fabrici je izrazio nadu da će biti manje komplikovana od 2020. godine, navodeći da EU ostaje u potpunosti posvećena radu sa Srbijom radi postizanja većeg napretka na svim frontovima.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track