FUNKCIONERI SPS UBACILI I SVOJU DECU U PARTIJU: Crvena dinastija
Foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić, Privatna Arhiva

politička hit priča

FUNKCIONERI SPS UBACILI I SVOJU DECU U PARTIJU: Crvena dinastija

Politika -

Podmladak najuticajnijih socijalista i sam ima članske karte Socijalističke partije Srbije. Dačić, Antić, Ružić, Zagrađanin ne moraju da brinu za svoju budućnost - spremili su naslednike

Deca (punoletna) najuticajnijih socijalista - Ivice Dačića, Vladana Zagrađanina, Aleksandra Antića, Branka Ružića - i sama imaju članske karte SPS. Međutim, za razliku od očeva koji su u njihovim godinama „grizli“ da se dokažu u stranci, socijalisti juniori su, što se stranačke hijerarhije tiče, u zapećku.

Luka Dačić, sin lidera socijalista Ivice Dačića, prati oca na gotovo svakom mitingu, ali nije ostvario nikakav konkretniji proboj u stranci, jer se upravo Dačić protivi ideji da mu sin ima stranačku funkciju dok je on na njenom čelu.

Ivica Dačić, Luka Dačić
foto: Nemanja Nikolić

- Luka se učlanio u SPS kad je imao 18 godina. Nisam za to da on ima funkciju u stranci dok sam ja tu - priznaje Dačić u razgovoru za Kurir, a na pitanje da li je njegov sin zagrižen za politiku, kao i on svojevremeno, dodaje:

- Nije zagrižen za politiku, ali je talentovan.

Branko Ružić, Milutin Ružić
foto: Damir Dervišagić

Odmah po ulasku u punoletstvo, Milutin Ružić, sin ministra prosvete Branka Ružića, uveden je i u stranačke prostorije po člansku kartu. Ružić se učlanjenjem svog prvenca u stranku pohvalio i na društvenoj mreži Instagram.

Pozerka

Člansku kartu SPS uzela je i Anja Zagrađanin, ćerka visokog funkcionera SPS i narodnog poslanika Vladana Zagrađanina. I dok Zagrađanin obilazi stranačke odbore po Srbiji i vodi računa o stranačkoj infrastrukturi, njegova naslednica dane radije provodi u opuštanju i slikanju za društvene mreže.

Anja Zagrađanin, Vladimir Zagrađanin
foto: Privatna Arhiva, Marina Lopičić

Najaktivniji u stranci je Andrej Antić, sin direktora JP „Koridori Srbije“ Aleksandra Antića. Andrej Antić se pojavljuje na gotovo svim stranačkim skupovima, potpredsednik je Socijalističke omladine Zvezdara i u nekoliko navrata je gostovao u televizijskim emisijama, gde je promovisao program svoje stranke.

- Kao što ni mene niko u kući nije nagovarao da se pre mnogo godina uključim u politiku, tako je i moj sin sam odlučio da se učlani u SPS, bez bilo čijeg guranja ili vrbovanja - kaže Antić i dodaje:

Aleksandar Antić, Andrej Antić
foto: Privatna Arhiva

Ponosni otac

- Naravno, drago mi je zbog njegove odluke, ali tu prestaje svaki moj uticaj na njega. Za mene, ali i za Andreja, najvažnije je što ove godine završava pravni fakultet. Koliko vidim, on ima ambicije da se bavi svojom pravničkom strukom. Ako bude imao vremena, možda će se aktivnije baviti i politikom, ali to stvarno zavisi samo od njega, ja tu nemam nikakvu ulogu. Ako sam bar malo doprineo da to budi i njegove vrednosti koje ga vode kroz život, bilo ime da se bavi, onda samo mogu da budem ponosan otac.

Dedinim stopama

I MARKO MILOŠEVIĆ NAJAVIO ULAZAK U STRANKU

Marko Milošević, Slobodan Milošević
foto: Dragana Udovičić, EPA/ Miloš Vukadinović

Marko Milošević, unuk Slobodana Miloševića, nekadašnjeg predsednika SPS, najavio je pre izvesnog vremena da će odmah pošto napuni 18 godina uzeti člansku kartu SPS.

- Politika je nešto što je meni i mojoj porodici nanelo mnogo zla. Ipak, kad napunim 18 godina, razmišljam da se simbolično učlanim u SPS, partiju koju je moj deda osnovao - naveo je svojevremeno Milošević.

Međutim, niko od izvora Kurira iz SPS nije sa sigurnošću mogao da potvrdi da li je Marko Milošević to i učinio.

Kurir.rs/ Katarina Blagović Foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić, Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track