DANICA GRUJIČIĆ APELUJE: Kineska vakcina je bezbedna, deo medija da prestane sa opasnim sluđivanjem naroda!
Foto: Printscreen RTS

reč stručnjaka

DANICA GRUJIČIĆ APELUJE: Kineska vakcina je bezbedna, deo medija da prestane sa opasnim sluđivanjem naroda!

Politika -

Danica Grujičić, direktorka Instituta za radiologiju i onkologiju, ističe za Kurir da pojedini mediji treba da prestanu s opasnim sluđivanjem naroda da kineska vakcina, koja je stigla i u Srbiji, navodno ne valja.

- "Sinofarmova" vakcina je 100 posto sigurna i bezbedna i prošla je sve procedure Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS), što je garant da je apsolutno bezbedna za upotrebu. I dosta više s tim bezobrazlukom i sluđivanjem. To je ona zapadnjačka prica - sve što je iz Kine, ne valja. A tek to da se Vučić napada i zbog te vakcine. Kakve veze ima Vučić s tim?! Pa svako ko ima neka pitanja o vakcini treba da pita ALIMS. A ja vam garantujem da je svaka vakcina koju odobri ALIMS 100 odsto u redu - ističe Grujičićeva.

Ona naglašava i da je Srbija jedina zemlja u kojoj svako može da bira koju će vakcinu da primi:

- Gde to ima da možeš da biraš hoćeš li američku, rusku, kinesku, britansku! Nigde, samo u Srbiji. I sad ni to ne valja. Svaka vakcina koju odobri ALIMS je dobra i samo da što pre zaustavimo ovo zlo. Dosta više s tim pričama - kaže ona.

Podsetimo, portal Nova.rs, koji je deo Junajted grupe Dragana Šolaka, napao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog kineske vakcine. Naime, pomenuti portal je na konferenciji za medije, na kojoj je predsednik Vučić odgovarao na novinarska pitanja, izveo neviđenu i opasnu hajku na nabavku kineskih vakcina protiv koronavirusa, čime su zapravo doveli u pitanje zdravlje čitavog stanovništva.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track