NE NASEDAJTE NA PACOLIJEV FALSIFIKAT: Komori se zvanično oglasili o lažnoj nezavisnosti KiM ALBANCIMA PAO MRAK NA OČI
Foto: Steve Allen / Avalon Creative / Profimedia, Ministarstvo Spoljnih Poslova

nota

NE NASEDAJTE NA PACOLIJEV FALSIFIKAT: Komori se zvanično oglasili o lažnoj nezavisnosti KiM ALBANCIMA PAO MRAK NA OČI

Politika -

Ministarstvo inostranih poslova Komora obavestilo je ambasadu Srbije u Najrobiju da stav Unije Komora o pitanju nepriznavanja lažne države Kosova ostaje nepromenjen.

Lider ANK i nekadašnji ministar spoljnih poslova lažne države Bedžet Pacoli, podsetimo, pre dve nedelje objavio je da je ponovo uspeo da obezbedi priznanje Komorskih Ostrva.

Ambasadi Srbije u Najrobiju u Keniji dostavljena je zvanična nota Ministarstva inostranih poslova Komora u kojoj se navodi da Nota o ponovnom uspostavljanju diplomatskih veza sa Prištinom i navodi u pojedinim medijima o tome nije potekla iz tog Ministarstva i da bi trebalo da bude tretirana kao da ne postoji.

- Ministarstvo inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora izražava poštovanje Ambasadi Republike Srbije u Najrobiju i s pozivom na notu br. 071/2021 od 17. februara 2021. o informaciji koja se pojavila u inostranim medijima o navodnoj noti komorskog ministarstva inostranih poslova u vezi sa takozvanom državom Kosovo, ima čast da je obavesti da navodna nota ne potiče iz komorskog Ministarstva inostranih poslova i međunarodne saradnje i mora se smatrati ništavnim dokumentom - piše u dokumentu.

Komori
foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministarstvo inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora zahvalilo je Ambasadi Srbije u Najrobiju na saradnji uz izraze izuzetnog uvažavanja.

Komori su priznali nezavisnost tzv. Kosova 2009. godine, kao 59. država u svetu koja je to učinila, ali je to priznanje povučeno 7. novembra 2018. godine, kako je objavio tadašnji ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track