PALMA U HURGADI: Dokument da je Egipat priznao Kosovo ne postoji, zvanična izjava o tome bi mnogo značila Srbiji
Foto: Palma Plus/D.M

ZVANIČNA POSETA EGIPTU

PALMA U HURGADI: Dokument da je Egipat priznao Kosovo ne postoji, zvanična izjava o tome bi mnogo značila Srbiji

Politika -

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma sastao se danas u Hurgadi sa guvernerom Crvenog mora generalom Amr Hanafijem.

U razgovoru Marković i Hanafi su se složili da bilateralni odnosi dve prijateljske države idu uzlaznom putanjom, ali da prostor za dalje jačanje ekonomskih odnosa i te kako postoji.

Predsednik Jedinstvene Srbije je rekao da najveći problem Srbije jeste jednostrano proglašena nezavisnost Kosova i Metohije, da je Srbija dobila informaciju da u Egiptu ne postoji nikakav papir na kome stoji da Egipat priznaje nezavisnost naše južne pokrajine, ali da privremene prištinske institucije broje Egipat u zemlje koje su ih priznale, i to samo na osnovu jedne izjave bivšeg predsednika Morsija, tri nedelje pre njegovog odlaska sa vlasti.

Srbiji bi jako značilo ako bi prijateljski Egipat zvanično dao saopštenje da takav dokument o priznanju Kosova ne postoji. Rekao je i da su najveći ratni zločinci na Kosovu i Metohiji danas u zatvoru u Hagu gde im se sudi za počinjena zlodela počinjena u našoj južnoj pokrajini. Guverner Crvenog mora general Amr Hanafi je rekao da će po tom pitanju razgovarati sa svojim kolegama iz Vlade.

Palma je rekao da je Srbija danas ekonomski stabilna i jaka država, druga u Evropi po broju vakcinisanog stanovništva, pre svega zahvaljujući politici predsednika Aleksandra Vučića .

Dragan Markovic Palma
foto: Palma Plus/D.M

Marković je izjavio da Egipat i Srbija imaju mnogo prostora za jačanje ekonomske saradnje, da je nedavno potpisan sporazum za uvoz žita iz Srbije, da raste i broj turista iz Srbije, ali da treba još dosta razvijati i jačati privrednu saradnju.

Pozvao je gospodina Hanafija da dođe sa političko-privrednom delegacijom u Srbiju kako bi intezivirali ekonomsku saradnju dve države .

100 lekara od 11. do 17. aprila putuje u Hurgadu u Palminoj organizaciji

Marković je takođe informisao svog domaćina da će od 11. do 17. aprila dovesti 100 lekara specijalista i drugih medicinskih radnika iz više klinika i gradova iz cele Srbije u Hurgadu, jer su oni podneli najveći teret borbe protiv epidemije COVID 19. Marković je za ovo putovanje obezbedio donatore.

Izražavajući dobrodošlicu svom gostu, guverner regije Crveno more rekao je da je gospodin Palma danas došao u svoj grad i svoju kancelariju.

Guverner je istakao da će se rado odazvati pozivu i da će sa privredno -političkom delegacijom posetiti Srbiju u najkraćem roku.

Složio se da privredna saradnja između Egipta i Srbije treba i može biti veća i da se raduje sve većem broju srpskih turista koji posećuju Egipat i regiju Crvenog mora.

Dragan Marković Palma, sa svojom delegacijom u kojoj su Života Starčević, narodni poslanik i Goran Milosavljević, načelnik Pomoravskog okruga, kao i ambasador Srbije u Egiptu gospodin Jugoslav Vukadinović, u sredu i četvrtak će imati još tri važna sastanka u prestonici Egipta, u Kairu. Sastaće se sa svojim kolegama narodnim poslanicima u egipatskom Parlamentu, sa zamenicom ministra turizma Egipta i sa guvernerom najmnogoljudnije regije u Egiptu-guvernerom Gize.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track