Najnovije vesti

VLADIMIR ORLIĆ O LIDERU SSP: Đilas preti nasiljem, jer drugačije ne može na vlast, za njega više niko ne glasa
Foto: Zorana Jevtić

direktno

VLADIMIR ORLIĆ O LIDERU SSP: Đilas preti nasiljem, jer drugačije ne može na vlast, za njega više niko ne glasa

Politika
16:03h

Kada žuti tajkun Dragan Đilas svrati malo do Srbije iz Londona, obavezno obiđe svoju privatnu firmu koja se lažno predstavlja kao politička stranka, pa u društvu sledbenika kojih ima toliko da na prste mogu da se prebroje – standardno preti i nesvesno podseća narod zašto ih je sve zajedno oterao na političku deponiju, naveo je član Predsedništva Vladimir Orlić.

Kako je naveo, "preti žuti tajkun ulicom i nasiljem, ukoliko samo proceni da neće moći drugačije da se dokopa vlasti, a već sada mu je jasno da – neće moći".

- Jer za njega više ne glasa niko, čak ni kada se skriva iza kojekakvih grupa građana. Kako svedoče Đilasovi dojučerašnji saveznici, oni koji ga sigurno najbolje poznaju – baš tako je bilo nedavno u Zaječaru. Dodatno još kažu za Đilasa i svašta slikovito, ali to je tema za njih. Za narod je ovde važna poruka: da je Đilas ponovo rad tuđim glavama da finansira svoj pohod na vlast, svoju nezajažljivu pohlepu večito gladnu nove pljačke narodnih para. Kao što je važno da narod čuje kako tajkun govori o onome što najbolje zna, a to je – kako se krade. I kada govori o onome što mu najviše nedostaje, a to je – moral - naveo je Orlić i dodao:

- Jer za Đilasa i ekipu pitanje morala izgleda se uvek svodilo samo na misao: „Morali smo da na stotine miliona evra uzmemo kroz privatne firme dok smo bili na vlasti, morali smo da otvaramo na desetine računa širom belog sveta i na svaki od njih da stavimo po više miliona tuđeg novca, prosto jer smo - morali.“ Još je i važno što je Đilas nabrojao šta su sve on i njegov kartel narodu uskratili u vreme dok su se lično bogatili: da brige za najstarije – nije bilo, alimentacionih fondova za majke sa decom – nije bilo, besplatnih knjiga i užina – nije bilo, plata i penzija je – samo nestajalo, a ekonomski je zemlja samo devastirana. Jasno, ničega od navedenog nije bilo iz prostog razloga: što su Đilas i ekipa imali neke druge prioritete. Bavili se onim tuđim milionima, računima po belom svetu, Mauricijusom, Hongkongom i ostalim što su „morali“ da narodu otmu.

Dragan Đilas, Dragan Djilas
foto: Zorana Jevtić

Kako dodaje, zato neka ih ne čudi što u Srbiji koju predvodi Aleksandar Vučić danas, kako kaže, tajkuni i lopovi nemaju šta da traže na izborima.

- Svaki uspeh Srbije danas čini kontrast u odnosu na vreme tajkuna i lopova dodatno jačim. I neka ne prete uzalud nasiljem i ukidanjem prava narodu da na izborima odlučuje o svojoj državi i budućnosti svoje dece – to ovde više ne kupuje niko. Nije im ovo Mauricijus. Niti Đilasova preprodaja sekundi na veliko. Ovo je, najzad, Srbija – poštena, vredna i hrabra, rešena da svoju sudbinu više nikada ne prepusti na nemilost najgorima. Ovo je, za razliku od vremena lopova sa političke deponije, danas – država - zaključio je Orlić.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...