PALMA: U Srbiji postoji ekonomska sigurnost, politička stabilnost i zdravstvena bezbednost
Foto: Palma Plus/D.M

prijem kod guvernera regije crveno more

PALMA: U Srbiji postoji ekonomska sigurnost, politička stabilnost i zdravstvena bezbednost

Politika -

Delegacija, na čijem je čelu predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, danas je u Hurgadi, glavnom gradu regije Crveno more u Egiptu imala prijem kod guvernera te regije generala Amr Hanafija.

Marković je svog domaćina upoznao sa medicinsko - političkom delegacijom od 130 članova, koja ovih dana boravi u Egiptu.

- U našoj delegaciji koja boravi u Egiptu je 100 lekara i medicinskih sestara i tehničara iz 15 kliničkih centara, bolnica i domova zdravlja iz Srbije i to su sve zdravstveni radnici sa prve linije odbrane od kovida 19 - rekao je Marković i dodao da je do sada u Srbiji vakcinisano 2.900.000 građana prvom dozom, a 1 200.000 je revakcinisano.

Dragan Marković Palma
foto: Palma Plus/D.M

- U Srbiji u poslednjih osam godina postoji ekonomska sigurnost, politička stabilnost i zdravstvena bezbednost za sve građane, što je takođe faktor koji privlači strane investitore - istakao je Dragan Marković Palma, koji je guverneru Hanafiju preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Srbija takvog predsednika kao sto je Vučić nije imala poslednjih 50 godina, da uživa takvu popularnost kod ogromne većine građana Srbije. Mi želimo da ovakvim posetama još više jačamo ekonomsku, zdravstvenu, turističku i kulturnu saradnju - kazao je predsednik Jedinstvene Srbije.

Marković je generalu Amr Hanfiju i svim muslimanima u Egiptu i celom svetu čestitao Ramazan.

Dragan Marković Palma
foto: Palma Plus/D.M

General Amr Hanafi je rekao da je regija Šarm El Šeika zainteresovana da napravi bratski dogovor sa Jagodinom kao što je to napravio Marsa Alam.

U srpskoj delegaciji na današnjem sastanku bili su i potpredsednica Skupštine Srbije Marija Jevđić iz Jedinstvene Srbije i njen partijski kolega i narodni poslanik Života Starčević, ispred delegacije lekara, poznati jagodinski hirurg dr Valentin Mihajlov i ambasador Srbije u Egiptu Jugoslav Vukadinović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track