PUTIN DOLAZI U SRBIJU: Peskov saopštio kada će ruski predsednik posetiti Beograd
Foto: Profimedia / Alexei Druzhinin / TASS

ceni bratske odnose između Rusije i Srbije

PUTIN DOLAZI U SRBIJU: Peskov saopštio kada će ruski predsednik posetiti Beograd

Politika -

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas da će datumi posete ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji biti dogovoreni vrlo brzo čim se epidemiološka situacija popravi

"Čim epidemiološka situacija dozvoli, datumi za takvu posetu će se vrlo brzo dogovoriti diplomatskim kanalima", rekao je Peskov, a prenosi ruska agencija Tas s.

Peskov je dodao da Putin ima poziv da poseti Srbiju.

"Ruski predsednik ceni bratske odnose između Rusije i Srbije, koji su suštinski i obostrano korisni za narode obe zemlje", naglasio je portparol Kremlja.

Ruska agencija Tass podseća da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao danas novinarima da vlasti u Srbiji očekuju da će se Putinova poseta Beogradu dogoditi pre kraja godine.

Selaković započeo posetu Rusiji

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković doputovao je danas u Moskvu, gde je započeo dvodnevnu zvaničnu posetu Ruskoj Federaciji.

Selaković se sastao sa predsednikom Odbora za međunarodne poslove Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije Leonidom Sluckim. On je srpskom ministru preneo da, po pitanju Kosova i Metohije, sve stranke u ruskoj Dumi imaju jedinstveni stav, protiv nezavisnosti tzv. Kosova. Takođe, konstatovao je i da su veoma dobri odnosi Srbije i Rusije. Šef srpske diplomatije će se sutra sastati sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom.

Uoči posete Selaković je za Tanjug rekao da očekuje da će sa ruskim kolegom razgovarati o bilateralnim odnosima, ali i o podršci Rusije jasnoj političkoj poziciji Srbije kada je reč o pregovorima o KiM i generalno o problemu KiM. Ukazao je da je poseta i priprema posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, koju očekuje da će se realizovati još u toku ove godine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track