Najnovije vesti

VULIN O LICEMERJU: Kidanje Srbije je u redu, ali ujedinjenje Srba nije! Granice su sada nepromenljive, a NISU BILE 1999. GODINE!
Aleksandar Vulin, Foto: Printskrin TV Pink

dVOSTRUKI ARŠIN

VULIN O LICEMERJU: Kidanje Srbije je u redu, ali ujedinjenje Srba nije! Granice su sada nepromenljive, a NISU BILE 1999. GODINE!

Politika
23:41h

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je večeras da ne zna da "non pejper" postoji, ali i ako postoji, kaže, da ne razume kako to EU ima pravo da kaže gde će Srbi da žive.

"Granice su sada nepromenljive, a nisu bile 1999. godine. Zanimljivo je da je u redu da se komada Srbija, ali je neprihvatljiva ideja da se ujedine. Kako to EU ima pravo da kaže gde ce Srbi da žive", rekao je Vulin za TV Pink.

Ocenjuje da EU nas na Balkanu "doživljava kao nekakve lutke".

Vulin ističe da je za EU "kidanje" Srbije i otimanje Kosova u redu, ali da ukidanje Republike Srpske nije u redu jer ne doprinosi miru i stabilnosti.

"Srbi treba da imaju jedinstvenu državu i da tako reše svoje nacionalno pitanje. To je moje lično mišljenje. Ko kaže da je sada menjanje granica zločin, a nije bilo 1999. godine?", upitao je Vulin.

Istakao je da Republika Srpska mora ostati u punom Dejtonskom mandatu.Ž

(Kurir.rs / Tanjug, Pink)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...