Najnovije vesti

URSULA FON DER LAJEN PISALA VUČIĆU: Komisija već radi PUNOM PAROM na projektu modernizacije pruge od Beograda do Makedonije
Foto: EPA/ Oliver Hoslet, Zorana Jevtić

važna prekretnica

URSULA FON DER LAJEN PISALA VUČIĆU: Komisija već radi PUNOM PAROM na projektu modernizacije pruge od Beograda do Makedonije

Politika
15:47h

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen uputila je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem mu se zahvaljuje na "produktivnom sastanku" u Briselu 26. aprila.

U pismu naglašava da se posebno raduje saradnji na velikom projektu modernizacije železničke pruge Beograd-Niš-Preševo na granici Srbije sa Severnom Makedonijom, saznaje Blic.

Fon der Lajen ističe i da je pomenuti projekat "ogroman pomak i važna prekretnica" u budućim odnosima i dodaje da je srećna što se ovaj projekat nalazi u Ekonomskom i investicionom planu za Zapadni Balkan koji je Evropska komisija usvojila prošle jeseni.

- Komisija već radi punom parom na realizaciji projekta - navela je predsednica Evropske komisije.

Na kraju pisma koje je uputila predsedniku Srbije Ursula fon der Lajen insistira na što bržoj i bližoj saradnji s Vučićem, a sve kako bi projekar modernizacije železnice bio što efikasniji.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja