VUČIĆ O DIJALOGU SA PRIŠTINOM: Trebalo bi da se nastavi, ali bez naredbi!
Foto: Printscreen Tanjug

Plenarni sastanak lidera Zapadnog Balkana

VUČIĆ O DIJALOGU SA PRIŠTINOM: Trebalo bi da se nastavi, ali bez naredbi!

Politika
15:02h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi dijalog trebalo da se nastavi, i u tom kontekstu današnji susret na Brdu kod Kranja ocenio kao interesantan.

On je odgovarajući na pitanje novinara o dijalogu, nakon sastanka, rekao da je bitno da tu postoji kompromis.

- Dijalog sa Prištinom bi trebalo da se nastavi, ali neko mora da razume da što se dijaloga tiče mora da postoji volja da se postigne kompromis. Ako dođete i kažete da mora da bude "kako ja kažem i nikako drugačije" onda to obično bude nikako. Nadam se da će neko da razume da mora da razgovara, a ne da naređuje jer naredbe odavno ne prolaze - istakao je predsednik.

Pristojan odnos sa Milanovićem

Predsednik Vučić izjavio je danas nakon sastanka lidera regiona na brdu kod Kranja da je u pristojnim odnosima sa hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem, kao i da su na pristojan način razgovarali.

On je tako odgovorio na pitanje novinara kako je protekao njegov susret sa Milanovićem i dodao: "Mi znamo šta su njegovi stavovi, on zna šta su naši stavovi, nema tu šta da se doda ili oduzima. Mi želimo dobre odnose sa Hrvatskom , ne mislimo da moramo da podilazimo bilo kome u Hrvatskoj niti da bilo ko iz Hrvatske treba da podilazi nama".

On je kazao da će vremenom sa Hrvatskom biti bolji odnosi i da ćemo zajedniočki uspeti da ih izgradimo, kada budemo pokazuivali veće poštiovanje jedni prema drugima.

"Nemam nikakvu primedbu na njegovo kopredsedavanje danas", rekao je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track