PULS SRBIJE

IVICA DAČIĆ O ZEMANOVOM IZVINJENJU: Istorijski gest, ne verujem da će iko drugi to učiniti (KURIR TELEVIZIJA)

Politika -

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić bio je gost "Pulsa Srbije" na Kurir televiziji.

Dačić je govorio Zemanovom "Srbi, izvinite" zbog NATO agresije, ali i o predstojećim zadacima Skupštine Srbije i proizvodnji Sputnjik V vakcina na Torlaku.

"Predsednik Vučić je Zemanov gest lepo ocenio istorijskim. Ne dešava se često da visoki funkcioneri pokažu kajanje pre odlaska u penziju", kaže Dačić.

Ivica Dačić
foto: Printscreen/Kurir TV

"Desilo se da su se svi Albanci, za koje su rekli da smo ih proterali, vratili. Od 250.000 proteranih Srba, vratilo se dva ili tri odsto".

"Kako ne bi narušili sopstveni koncept, ne verujem da će iko drugi imati hrabrosti da uradi ovo što je uradio Zeman. Oni bi time potpuno negirali svoju politiku iz tog perioda".

"Najviše što zapadni lideri mogu da urade je da kažu da ostavimo prošlost iza sebe".

"Češki parlament nikada nije priznao Kosovo, to je učinila Vlada pod pritiskom Zapada".

"Budućnost dijaloga ne mogu da predvide ni najveće sile, a kamoli mi. Mi smo zadovoljni zato što oni, ko god da je na vlasti, imaju uvek isti manir - spremni su sve da potpišu samo da bi izgledali dobro, ali ništa od toga ne urade".

Ivica Dačić
foto: Printscreen/Kurir TV

"Srbija je na dobrom putu, predvidiv je i ozbiljan partner, koji pritom ima političku i ekonomski stabilnu situaciju".

"Po Ustavu, Skupština zaseda dva puta godišnje po tri meseca, s ponosom kažem da smo radili svake nedelje. Nije bilo masovne pojave korone. Imamo više procesa koji se paralelno odvijaju u Skupštini".

"Za 8. jun sam zakazao sednicu na kojoj će se naći predlog za Ustavne promeme".

"Na početku godine imali smo dogovor sa predsednikom i premijerkom da državni funkcioneri prime različite vakcine. Ja sam primio Sputnjik, a sada idem u zvaničnu posetu Rusiji, pa ću na licu mesta da proverim da li deluje", uz osmeh je rekao Dačić, pa zaključio:

"Pokazuje se da je Srbija vodila mudru politiku sa prijateljima".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja