VUČIĆ SA HARČENKOM: Teški dani su pred našom zemljom
Foto: Beta/Dimitrije Goll

andrićev venac

VUČIĆ SA HARČENKOM: Teški dani su pred našom zemljom

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas ambasadoru Rusije Aleksandru Bocan-Harčenku za nove dopremljene količine vakcina Sputnjik V, koje su odmah uključene u proces vakcinacije u našoj zemlji.

Govoreći o planiranom nastavku dijaloga Beograda i Prištine, Vučić je rekao da su teški dani pred našom zemljom, ali da će u Briselu uložiti mnogo energije da, kao i u svakoj prilici, štiti državne i nacionalne interese Srbije, boreći se za kompromis, saopštila je pres služba predsednika.

Bocan-Harčenko je potvrdio aktivnu podršku Rusije radi odbrane normi međunarodnog prava i, time, teritorijalnog integriteta Srbije. Dvojica sagovornika su se saglasili da su politika mira i saradnje od najvećeg značaja za dalji razvoj Zapadnog Balkana.

Vučić i Harčenko su razmotrili napredak ekonomske saradnje Srbije i Rusije i istakli da zajednički infrastrukturni projekti, kao i projekti u oblasti energetike, prate planiranu dinamiku i da će po završetku umnogome doprineti ekonomskom napretku naše zemlje, kao i kvalitetu života građana.

Vučić i Harčenko su razgovarali i o narednim bilateralnim kontaktima zvaničnika dveju zemalja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track