Predsednik Mirović primio ambasadorku Rumunije
Foto: Pokrajinska Vlada

Predsednik Mirović primio ambasadorku Rumunije

Politika -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas ambasadorku Rumunije Silviju Davidoju, sa kojom je razgovarao o ekonomskim temama i intenzivaranju saradnje na realizaciji prekograničnih projekata.

Igor Mirovic
foto: Pokrajinska Vlada

Sagovornici su se saglasili da je izgradnja auto-puta Beograd–Vršac–Temišvar prioritet i velika šansa za privredu, saobraćaj i celokupno unapređenje odnosa.

„Otvoreni smo za saradnju na svim poljima imajući u vidu višedecenijsko prijateljstvo sa Rumunijom i njenim županijama“, kazao je predsednik Mirović.

Igor Mirovic
foto: Pokrajinska Vlada

On je najavio da će Pokrajinska vlada podržati završetak radova u Muzejskom kompleksu u Torku, namenjenom rumunskoj nacionalnoj manjini, istakavši da se iz pokrajinskog budžeta kontinuirano izdvajaju sredstva za unapređenje položaja, života i rada nacionalnih manjina u Vojvodini.

Amabasadorka Rumunije istakla je ovom prilikom da postoji veliki potencijal za saradnju i u oblastima energetske efikasnosti, zaštite životne sredine, zdravstva, obrazovanja i u vanrednim situacijama, a da će, kako je naglasila, kruna saradnje dveju zemalja biti izgradnja auto-puta.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track