PETAR PETKOVIĆ: Još jedna tirada laži Mlađana Đorđevića
Foto: Privatna Arhiva

Član Glavnog odbora SNS

PETAR PETKOVIĆ: Još jedna tirada laži Mlađana Đorđevića

Politika -

BEOGRAD - Član Glavnog odbora SNS Petar Petković izjavio je danas da sve što lider pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević pripisuje kao skrivenu nameru predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću jeste još jedna tirada laži, kojom deo opozicije nastoji da prikrije činjenicu da nema nikakvu politiku, pa ni elementarnu odgovornost prema državi i njenim građanima.

"Zavere o kojima govori Mlađan Đorđević ne samo da nisu politika predsednika Vučića i Vlade Srbije, već je reč o stilu vladavine zbog kojeg su Đorđević, Đilas, Tadić, Jeremić i svi drugi njima bliski lažni borci za interese Srbije oterani sa vlasti da se više nikada ne vrate", ocenio je Petković u saopštenju.

On je naveo da je Đorđević svojevremeno, kao jedan od najbližih saradnika predsednika Borisa Tadića, bio aktivan ili pasivan saizvršilac u nizu poteza koji su bespovratno oslabili uticaj Srbije na Kosovu i Metohiji, i ne može, kako kaže, suludim optužbama na račun predsednika Vučića ni da opere svoju krivicu ni da izleči savest zbog zlodela koja su on i njegovi politički prijatelji učinili Srbiji.

"Čak je i aranžman sa Rio-Tintom, na koji nju ejdž guru Mlađan Đorđević danas baca drvlje i kamenje, podstaknut tobožnjom brigom za životnu sredinu, bio sklopljen u vreme kada je on bio na vlasti", ukazao je Petković.

On je Djorđeviću poručio da građani nisu plitke pameti i kratkog sećanja da bi mogle da im se prodaju bezočne i drske laži kakve im on svakodnevno servira.

Djorđević je ranije danas u saopštenju izneo tvrdnju da je specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer došao sa listom zadataka koji se odnose na potpisivanje sporazuma sa Prištinom, a tvrdi i da "lobira" za projekat Rio Tinto.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track