PRLJAVI DILOVI NA PALILULI: Jovičić državno zemljište dao voditelju da gradi za SIROMAŠNE, a on podigao sebi kuću!
Foto: Nemanja Nikolić, Dragana Udovičić, Shutterstock

MUTLJAVINA ČELNIKA PALILULE I VODITELJA "kUĆE OD SRCA"

PRLJAVI DILOVI NA PALILULI: Jovičić državno zemljište dao voditelju da gradi za SIROMAŠNE, a on podigao sebi kuću!

Politika -

Opština Palilula dala je plac voditelju „Kuće od srca“ da pomogne jednoj porodici, ali je on zemlju, uz amin Aleksandra Jovičića, zadržao za sebe. Njih dvojica su navodno bliski drugovi

Opština Palilula dala je plac Žarku Laziću, voditelju i vlasniku produkcijske kuće u okviru koje se proizvodi emisija „Kuća od srca“, da na njemu podigne kuću za jednu socijalno ugroženu porodicu, ali umesto njihovog stambenog zbrinjavanja, kako saznaje Kurir, na pomenutom placu je Lazić, uz amin predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića, izgradio kuću za sebe!

Jovičić je uhapšen pre nekoliko dana, u međuvremenu mu je određen pritvor od 30 dana, a afere u koje je upleten svakodnevno izbijaju na videlo. Prema rečima izvora našeg lista, jednog od zaposlenih u Lazićevoj produkciji, poznati voditelj je dobar prijatelj sa Jovičićem, a korist te veze je mnogostruka, ali i mimo zakona.

Hvalio se poznanstvom

- Lazić se u više navrata pred nama zaposlenima hvalio kako iza njega stoji Jovičić. Na primer, kad pravimo kuću za neku porodicu, pošto je rok da ona bude gotova za 30 dana, to se gradi bez dozvole, a njegov dogovor sa Jovičićem je da mu inspekcija ne izlazi na teren - kaže izvor našeg lista.

Međutim, to je samo vrh ledenog brega u odnosu ovog dvojca.

- Opština je Laziću dala zemljište, plac u Krnjači, da izgradi omanju kuću za jednu socijalno ugroženu porodicu. Od toga nije bilo ništa. Na tom placu je Lazić napravio kuću za sebe, i to veliku, i on sada tu živi. Jovičić sve to zna, pa više puta je dolazio kod njega u goste. Navodno je Jovičić nalazio Laziću i sponzore za emisiju - dodaje naš izvor.

Lazić za Kurir tvrdi da je sve stekao pošteno, te da ništa nije dobio od Jovičića.

- Nije tačna informacija, ja nikada ništa nisam dobio, sve što imam sam pošteno kupio. A za to imam dokaze - rekao je on.

U pritvoru

Podsetimo, Jovičić je osumnjičen da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u opštini, koji je dalje uticao na građevinske inspektore, da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole. Od investitora tih objekata (bez građevinske dozvole) protivpravno je prisvojio 28,8 miliona dinara. Zajedno sa Jovičićem tada je uhapšeno još sedam osoba. Prilikom pretresa Jovičićeve kuće policija je pronašla 350.000 evra u kešu. Predsednik opštine Palilula se pred nadležnima pravdao da je taj novac dobio za svadbu (venčao se 2014), a da je deo ušteđevina. Njemu se na teret stavlja trgovina uticajem u saizvršilaštvu.

Na doboš

Jovičićeva imovina pod lupom

Direktor policije Vladimir Rebić nedavno je poručio da se utvrđuje poreklo 350.000 evra koji su pronađeni kod Jovičića i da će sva nelegalno stečena imovina biti oduzeta. To znači da je pod lupom nadležnih i Jovičićeva porodična kuća u Borči, a nadležni, kako je pisao Kurir, proveravaju i navode da predsednik opštine Palilula u svom vlasništvu ima i sportsku letelicu. On je pre nekoliko godina obuku za pilota platio oko 8.000 evra. Kako sa platom od 100.000 dinara nikako nije mogao da isfinansira ovako skup hobi, na pitanja novinara kojim novcem je plaćao časove, Jovičić je kazao da deo plaća na rate, a da će deo obuke pokriti iz kredita.

štampano izdanje 8.6.2021.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE

DANAS POKLON U KURIRU - DODATAK STARS! BILI SMO U DONJOJ MUTNICI I PARAĆINU: Ovde je odrasla Ana Nikolic, sad tu pasu ovce

Kurir u Donjoj Mutnici i Paraćinu: ovde je odrasla Ana Nikolic, sad tu pasu ovce! Pevačica redovno odlazi u rodno selo, a svoje dvorište ustupila komšiji da hrani životinje. Radila je i u kafiću i bila omiljena konobarica.

Rat supružnika se nastavlja! Dušan: Podneo sam papire za razvod. Tanja: On je lažov, ne miri se s tim da sam ga ostavila.

Jeremićka žudila za slavom. Jovana htela na "Farmu", roditelji pretili da če je se odreći.

Ša odbio da se vidi sa ženom! Od juče i zvanično razvedeni.

Paparaco: Brena i Boba ćaskaju s Darkom dok čekaju let!

Ne propustite novi Stars!

štampano izdanje 8.6.2021.
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/ Ekipa Kurira Foto: Nemanja Nikolić, Dragana Udovičić, Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track