PREDSEDNICA VLADE ANA BRNABIĆ SASTALA SE SA AMBASADORKOM RUMUNIJE: Razgovarale o unapređenju bilateralne saradnje
Foto: Printcsreen TV Prva

srbija i rumunija

PREDSEDNICA VLADE ANA BRNABIĆ SASTALA SE SA AMBASADORKOM RUMUNIJE: Razgovarale o unapređenju bilateralne saradnje

Politika -

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorkom Rumunije u Srbiji Silvijom Davidoju o bilateralnim političkim odnosima, privrednoj saradnji i rezultatima aktuelnih projekata koje Srbija ostvaruje sa ovom državom.

Na sastanku je iskazana posvećenost daljem unapređenju bilateralne saradnje i razmotreni projekti putne i železničke infrastrukture - izgradnja brze saobraćajnice Temišvar-Pančevo, obnova železničke infrastrukture, kao i efikasnije korišćenje plovnog puta Dunava.

Ovi projekti bi doprineli, ne samo boljoj povezanosti, već i povećanju bilateralne privredne i trgovinske saradnje, zaključeno je na sastanku.

Ambasadorka Davidoju je u oblasti energetike posebno istakla projekat izgradnje gasne interkonekcije Srbija - Rumunija, koja bi doprinela diverzifikaciji u oblasti snabdevanja gasom u regionu.

Brnabić je podsetila da je ostvarena dobra saradnja u okviru projekta zaštite životne sredine, i zahvalila za iskustva Rumunije u ovoj oblasti, te dodala da je za Srbiju od izuzetnog značaja kontinuirano zalaganje Rumunije da Srbija bude deo evropske porodice i tehnička podrška u procesu evrointegracija.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track