RISTA ČEKA TEK ROĐENA ĆERKA: Oglasila se supruga mladića koji je uhapšen na Gazimestanu NAJVEĆI GREH MU JE ŠTO JE PEVAO VIDOVDAN
Foto: Printscreen/Twitter/Kentaur Wolf2

kim

RISTA ČEKA TEK ROĐENA ĆERKA: Oglasila se supruga mladića koji je uhapšen na Gazimestanu NAJVEĆI GREH MU JE ŠTO JE PEVAO VIDOVDAN

Politika -

Porodica Rista Jovanovića, mladića iz Podgorice koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu, šokirana je odlukom Osnovnog suda u Prištini da mu odredi pritvor do 30 dana zbog navodnog širenja nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Porodica odbacuje te kvalifikacije poručujući da Risto ništa što mu se na teret stavlja nije uradio.

- Moj suprug ničim nije zaslužio ovakvu kaznu. Ovo je sramota i direktan pritisak na Srbe koji žive na prostoru Kosova i Metohije. Ali sigurna sam da će on sve izdržati, hrabar je i čvrst. Risto nije čovek koji mrzi bilo koji drugi narod ili naciju, pa optužba da je govorio "Ubij Šiptara!" je čista laž. On je, kao što se i na snimku moglo videti, samo pevao poznatu pesmu "Vidovdan" i to mu je najveći greh - kaže njegova supruga Teodora Jovanović.

Jovanovići su u kontaktu sa advokaticom Jovanom Filipović koja je zastupnik Rista pred prištinskim sudom. Do njih su došle nezvanične informacije da bi tamošnji organi mogli da ga premeste u Centralni zatvor gde su većinom Srbi. Porodica je najavila podnošenje tužbe protiv odluke osnovnog suda u Prištini pa se nadaju da bi mogla biti opovrgnuta, a Risto pušten na slobodu.

- Strahujem za njegovo zdravlje. Risto je operisan pre nekoliko godina nakon udesa kad je kao suvozač pao sa motora i teško povredio karličnu kost. Ugrađena mu je ploča na prednjem delu tela i svaki pritisak na nju mogao bi biti koban - kaže Teodora koja ovih dana veliku pažnju pridaje tek rođenoj devojčici Zorki, kako veli, tatinoj mezimici, koja je 13. juna unela veliku radost u njihovim životima.

Teodora zamera što se mediji u Crnoj Gori nisu značajnije pozabavili ovim slučajem.

- Više su se mediji iz Srbije bavili Ristovim hapšenjem nego u Podgorici. Čula sam izjavu Mila Đukanovića da on neće da dolazi u sukob ni sa jednim narodom - kaže Teodora.

Velika muka pritisnula je Jovanoviće, ali su sigurni da će iz nesvakidašnje situacije na kraju izaći kao pobednici. Njihov Risto nikog na Gazimestanu nije uvredio na nacionalnoj i verskoj osnovi, a slavio je svoj narod.

- Zbog toga je on naš junak - kaže Teodora koja se zbog ljubavi preselila iz Rume u Podgoricu i sa Ristom započela novi i lepši život i sada jedva sa tek rođenim detetom iščekuje njegov povratak iz kazamata.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja