POKLONI ZA MALOG SRBINA S KIM: Nikola će sa porodicom letovati u septembru u Crnoj Gori
Foto: Kosovoonline

pomoć za oporavak

POKLONI ZA MALOG SRBINA S KIM: Nikola će sa porodicom letovati u septembru u Crnoj Gori

Politika -

Dečak sa Kosmeta Nikola Perić, kog je grupa kosovskih Albanaca pretukla u selu Gojbulja kod Vučitrna, zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Srpska solidarnost dobio je dres srpskog reprezentativca Danila Anđušića, kao i zamenu za krstić koji su mu mladi Albanci uništili u napadu pre pet dana, prenosi Sputnjik.

Takođe, zahvaljujući Pravoslavnom bratstvu Stupovi, Kancelariji za Kosovo i Metohiju, privremenim organima opštine Vučitrn i pomenutoj organizaciji, Nikola će s porodicom u septembru besplatno letovati na Crnogorskom primorju.

- Čast nam je bila da upoznamo Nikolu Perića, on je pravi i istinski čuvar Kosova i Metohije - navedeno je na Tviteru organizacije Srpska solidarnost.

Podsetimo, trinaestogodišnjeg dečaka je napala nepoznata grupa dečaka dok je igrao fudbal s braćom i drugovima te, kako je rekao za Kosovo onlajn, kada je počeo da beži, oni su ga sustigli i oborili na zemlju.

- Onda su me udarali i šutirali po glavi, telu, pokidali su mi i zlatni lanac na kojem je bio krstić i gazili su ga po zemlji. Nisam mogao da vidim ko me je tačno napao - rekao je tada Nikola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track