POKRENUTA ISTRAGA PROTIV DVOJICE SRBA: Tajna služba lažne države Kosovo istražuje trovanje vode u Dečanima
Foto: Profimedia

kim

POKRENUTA ISTRAGA PROTIV DVOJICE SRBA: Tajna služba lažne države Kosovo istražuje trovanje vode u Dečanima

Politika -

Osnovno tužilaštvo u Peći saopštilo je da su identifikovana dvojica Srba koji su viđeni u opštini Dečani nekoliko dana pre trovanja vodom više od hiljadu ljudi u toj opštini na KiM.

Javni tužilac je rekao da se radi na proveri da li su dvojica Srba imala bilo kakve veze sa situacijom masovnog trovanja. Tužilaštvo je izvršilo identifikaciju dva muškarca na osnovu slika sa sigurnosnih kamera u saradnji sa obaveštajnom agencijom lažne države Kosovo.

- Osnovno tužilaštvo u Peći obaveštava javno mnenje da je u vezi sa situacijom u opštini Dečani, nakon što je primila informaciju da su pre nekoliko dana dve osobe srpske nacionalnosti viđene kako se kreću prema manastiru Dečani, po ovlašćenju glavnog tužioca Osnovnog tužilaštva Peći u koordinaciji sa Kosovskom obaveštajnom agencijom i Regionalnom direkcijom kosovske policije u Peći, preduzelo radnje i da je izvršena identifikacija ovih osoba. Dalji koraci biće preduzeti ukoliko se utvrde eventualne veze sa situacijom stvorenom poslednjih dana u opštini Dečani - navodi se u saopštenju Osnovnog tužilaštva u Peći.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track