Najnovije vesti

DŽIP STRANKA: Đilas i njegovi najbliži saradnici voze samo skupa vozila! FOTO
Samo bahato Dragan Đilas, Foto: Nikola Andjic, Marina Lopičić, Dragan Kadić

KEŠ, KOLICA I VAŽNA lica

DŽIP STRANKA: Đilas i njegovi najbliži saradnici voze samo skupa vozila! FOTO

Politika

Stranka slobode i pravde (SSP) mogla bi komotno da ponese ime i džip stranka, jer najviše rukovodstvo vozi luksuzne terence. Opozicionari Dragan Đilas, Aleksandar Bijelić i Vuk Vučurević uslikani su u više navrata u skupocenim džipovima čija cena s punom opremom ide i do 100.000 evra.

Ne štede novac

Lider SSP Dragan Đilas u svom vlasništvu ima auto BMW, a pre izvesnog vremena u Šapcu je uslikan u džipu ove marke čija je cena oko 100.000 evra.

Navikao na luksuz Đilas u „besnoj mašini“
Navikao na luksuz Đilas u „besnoj mašini“foto: Marina Lopičić

Prema pisanju medija, jedan BMW je kupljen na lizing, a drugi je u vlasništvu njegove firme "Multikom grup". Aleksandar Bijelić, nekadašnji menadžer Grada Beograda i desna ruka Dragana Đilasa, uslikan je pre nekoliko godina u džipu BMW, a onda je prešao na "audi". Cena ovog automobila, i to najjeftinija verzija, bez dodatne opreme, iznosi čak 72.000 evra, dok je s opremom oko 100.000 evra. Za njima ne zaostaje ni Vuk Vučurević, politički direktor Stranke slobode i pravde. Prema saznanjima našeg lista, i Vučurević koristi ultraluksuzan automobil iz BMW serije X, čija je cena u desetinama hiljada evra, a o čemu prosečan građanin Srbije može samo da sanja.

Ugleda  se na šefa  Bijelić sa BMW prešao na „audi“
Ugleda se na šefa Bijelić sa BMW prešao na „audi“foto: Dragan Kadić, Marina Lopičić

Zakinuli državu

Međutim, ne samo da najbliži saradnici Dragana Đilasa voze preskupe terence već su i pronašli model kako da za manje sume novca dođu do ovih četvorotočkaša, usput nanoseći štetu državnoj kasi. Đilas, naime, vozila koristi preko rentakar agencije "Ultra drajv d. o. o", a sve kako bi izbegao plaćanje poreza na njih.

Naime, kada se vozilo uveze na ime rentakar agencije, ne plaća se carina i porez. Tako se uštedi od 15.000 do 20.000 evra po automobilu, a to je novac koji bi, da se regularno plati, išao državi.

Automobili se vode da stoje na placu, kao da nisu iznajmljeni, dok ih stvarni vlasnici voze. Vlasnici agencije "Ultra drajv d. o. o" Nenad Gojković (90 odsto udela u vlasništvu, ujedno i menadžer), Marija Despotović (pet odsto vlasništva u udelu) i Ivan Popović (pet odsto vlasništva u udelu) bliski su prvom čoveku SSP. Nenad Gojković je, inače, kako se može pronaći i na njegovom profilu na Linkendinu, pre posla sa rentiranjem vozila bio zaposlen u firmi "Multikom", u kojoj vlasništvo ima upravo Đilas.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja