Najnovije vesti

Oliver Dulić: Lavovi im se priviđaju!

Intervju, Oliver Dulić poslanik DS

Oliver Dulić: Lavovi im se priviđaju!

Politika
Ministarstvo životne sredine obavezalo se da zbrinjava sve zaplenjene životinje. Treba preispitati rad svakog demokrate i funkcionera i utvrditi njihovu odgovornost

BEOGRAD - Replicirao.
Bivši ministar zaštite životne sredine Oliver Dulić za Kurir je na sarkastičan način odgovorio na optužbe ministarke Zorane Mihajlović da je resor koji je vodio finansirao izdržavanje lavova, mambi i ptica s nekoliko miliona dinara godišnje. Dulić je na pitanje Kurira zašto je plaćao izdržavanje lavova, rekao:

- Želim da podržim borbu Aleksandra Vučića protiv kriminala i korupcije. Drago mi je da je otvorena velika afera u državi i da je munjevitom akcijom koordinatora službi bezbednosti otkriveno da Ministarstvo energetike plaća tri lava na Paliću za proizvodnju struje. Kao građanin apelujem da odgovorni hitno budu privedeni pravdi, a lavovi pušteni na slobodu.

♦ Šalu na stranu, zašto ste plaćali izdržavanje lavova?
- Toga nije bilo dok sam ja bio ministar! Plašim se da se usled premora ili neadekvatne terapije nekome priviđaju lavovi. Ministarstvo životne sredine se konvencijom CITES i članovima 91 i 92 Zakona o zaštiti životne sredine obavezalo da zbrinjava sve životinje koje se krijumčare i oduzmu na carini.

Što ne poklonite te životinje nekome?
- Kome da poklonimo žabe?! Ne postoje tu nikakvi lavovi. To su uglavnom ptice, reptili, razne zmije otrovnice, insekti...

Odakle onda priča o lavovima?
- Plašim se da je ministarka pogrešno informisala svog potpredsednika Vlade. Nadam se da će ubuduće Aleksandar Vučić, kao ozbiljan čovek - gospodar svih informacija - prvo proveriti informaciju koju iznosi. Očekujem i da će ministarka Mihajlović ubuduće, pre nego što iznese neke činjenice o stanju divlje faune u vlasništvu države, prvo konsultovati sa stručnjacima. Njihovo vođenje politike i borbe protiv kriminala ne bi trebalo da se svede na plasiranje informacija na nivou palanačkih ogovaranja i tračeva iz frizerskih salona. Inače, podržavam njihovu borbu protiv korupcije i kriminala.

A šta kažete na borbu za prevlast u DS?
- Vlast, usled nedostatka konkretnih poteza i mera za rešavanje krize, potencira priču o sukobu u DS. Od stanja u DS ne zavisi ni bolji život građana, ni evropske integracije, ni plate i penzije.

Nije vlast slala otvorena pisma, već Dragan Đilas.
- Istina je da u DS postoji unutarstranački dijalog, koji će uskoro dobiti svoj epilog. Nesumnjivo je da treba preispitati rad svakog demokrate, svih funkcionera, i utvrditi odgovornost.

Postoje najave da će Đilas osnovati svoju stranku.
- Sve što je izrečeno trebalo bi dobro razmotriti, ali ne u javnosti nego na sednici Predsedništva i Glavnog odbora, koja će se desiti uskoro. Verujem da do raskola neće doći, ali i da ćemo svi imati priliku da naš rad bude procenjen.


 

Vučić
Vučić

Mihajlovićeva
Mihajlovićeva

Položiću račune stranci

Prema nekim najavama, vi i Dušan Petrović ste prvi na spisku onih koji će leteti iz stranke.

 


- Ministarstvo kojim sam rukovodio je odlično ocenjeno, a njegovi rezultati su dosta predstavljani i u kampanji. Takođe, na lokalu - u Subotici, gde sam nosilac liste - DS je pobedio. Jedva čekam analizu rada svakog demokrate, pogotovo onih koji medijima anonimno dostavljaju informacije o smenama u DS.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...